Polarisering : idéhistoriska perspektiv på ett samtida fenomen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2022-08-10
Upplaga
1
Förlag
Nordic Academic Press
Dimensioner
227 x 153 x 25 mm
Vikt
578 g
SAB
Oa
ISBN
9789189361294

Polarisering : idéhistoriska perspektiv på ett samtida fenomen

Inbunden,  Svenska, 2022-08-10
231
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Mycket har sagts och skrivits om polarisering men sällan med några historiska tillbakablickar. Ibland kan det nästan framstå som att polarisering är ett helt nytt fenomen.

I den här boken vänder åtta idéhistoriker på perspektivet och argumenterar för att företeelsen är lätt att finna även i det förgångna. Skribenterna ger oss inblickar i polariserade situationer och konflikter som i exempelvis 1500-talets franska religionskrig, 1800-talets sexualmoraliserande och 1970-talets högljudda politiska retorik.

Vi stöter på polarisering när skillnader och konflikter förenklas till en enda fråga. När den andra partens åsikter utpekas som rakt motsatta till de egna fördjupas också oenigheten: allt av värde representeras av den egna sidan. Det uppstår en vi mot dem-situation som motverkar all möjlig samsyn och kompromissvilja. Det är här polariseringen bränner till ett starkt spänningsfält som tydligt känns igen även i ett historiskt ljus. I texterna möts vi av gamla kändisar som kättare, kålsupare, kommunistspöken, kulturmarxister, nyttiga idioter och världens dyraste sjukhus.

Medverkande: Henrik Brissman, Charlotte Christensen-Nugues, Fredrik Eklöf, Frits Gåvertsson, Bruno Hamnell, Jonas Hansson, Thomas Kaiserfeld, Monica Libell.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Polarisering : idéhistoriska perspektiv på ett samtida fenomen
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 310 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna