Skuggan och andra noveller (inbunden) NY
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Lättlästa klassiker
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
95
Utgivningsdatum
2024-04-24
Förlag
Argasso bokförlag AB
Översättare
Maria Fröberg
Dimensioner
185 x 135 x 13 mm
Vikt
208 g
ISBN
9789189362475

Skuggan och andra noveller

Inbunden,  Svenska, 2024-04-24
135
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Edith Nesbits (1858-1924) spökhistorier måste betraktas som något av det bästa i genren än idag /.../ Föreliggande samling innehåller fyra mycket välskrivna noveller, som alla kretsar kring märkliga händelser med dödlig utgång."
BTJ om Skuggan (häfte 2024:10)

I novellen Skuggan samlas en grupp flickor en sen kväll för att berätta spökhistorier för varandra, men det är hushållerskan, miss Eastwich, som kommer med det märkligaste bidraget. Hon berättar om ett besök hon en gång gjorde hos sin ungdomskärlek, en man som blivit övertygad om att ett ont väsen finns i huset och förföljer hans hustru. Ska miss Eastwich få uppleva samma hemskheter som han under sitt besök? Eller har han blivit galen?

Med sin på samma gång lättillgängliga och djuplodande stil har den brittiska författaren Edith Nesbit (1858-1924) skrivit flera barnböcker som blivit tidlösa klassiker, bland annat Järnvägsbarnen och Huset Ardens gåta. Hon har även skrivit böcker för äldre läsare, och i denna volym samlas några av hennes mest välkända skräckberättelser. Förutom "Skuggan" ingår även "Mörkret", "Nummer 17" och "Mysteriet med parhuset".

LÄTTLÄSTA KLASSIKER är en serie för ungdomar och vuxna där klassiker i novellformat varsamt har bearbetats till lättillgängliga berättelser, skrivna av berömda författare genom tiderna. I slutet av varje del finns en kortare biografi över författaren, samt mer information om de utvalda novellerna.

Fler recensioner av Argassos Lättlästa klassiker:

"Härligt välgjord bearbetning av en underhållande klassiker." BTJ om Mannen med den kluvna läppen av Arthur Conan Doyle (betyg 5)

"Denna utgåva ingår i Argassos serie Lättlästa klassiker och den är utomordentligt väl översatt till svenska och bearbetad till ett lite mer lättillgängligt språk". BTJ om Barnjungfruns berättelse av Elisabeth Gaskell (betyg 5)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skuggan och andra noveller
  2. +
  3. SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar av Ijustwanttobecool, Joel Adolphson, Emil Beer, Victor Beer (inbunden).

Köp båda 2 för 294 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Edith Nesbit