Gaslightad (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
311
Utgivningsdatum
2022-09-05
Upplaga
1
Förlag
Ordberoende Förlag
Dimensioner
216 x 142 x 23 mm
Vikt
460 g
SAB
Lz
ISBN
9789189363489

Gaslightad

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-09-05
216
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Självupplevd berättelse om manipulation i en destruktiv kärleksrelation.

Han håller telefonen i handen. Jag hör signalerna gå fram. Jag gråter och ber honom berätta vem han ringer till. Han lägger på luren och förklarar lugnt att det var psykakuten. Gör inte slut , snyftar jag i hans varma famn. Det gör han inte heller, istället för han långsamt mitt huvud mot hans mun och med sammanbitna tänder säger han: Glöm inte en sak. Det är du som är sinnessjuk i det här förhållandet, inte jag.

Sviken av mannen jag levt med under många år möter jag kärleken igen. Jag får all uppmärksamhet och stora framtidslöften. Men efter bara några månader är allt förändrat. Den person jag trodde var mitt livs kärlek börjar manipulera och övertyga mig om att jag är galen. Tillslut tror jag på honom. Tillvaron blir en nedåtgående spiral och den psykiska misshandeln är på väg att kosta mig livet.

Men bara nästan, jag klarade mig och lyckades ta mig ur den destruktiva relationen och är med den här boken redo att berätta min egen historia.

Sofia Larsson är 33 år och uppvuxen utanför Uppsala, som hon efter några år i Stockholm nu flyttat tillbaka till. Hon arbetar som projektledare för möten och event och kommer att föreläsa om sina erfarenheter av våld i nära relation.

Recensioner

"Gaslightad är författarens berättelse om våld i en nära relation och vad jag önskar att ingen behövde skriva en sådan biografi. Boken var otroligt gripande, bra skriven och jag hoppas den kan hjälpa många. Jag kunde inte läsa alltför mycket av boken på en gång utan jag tog pauser, samtidigt som jag verkligen sögs in i berättelsen när jag läste den. Jag beundrar Sofia som var så stark och tog sig igenom detta fruktansvärda" Bokugglor

"Jag får många tankar och känslor när jag läser författarens berättelse. Jag blir arg, ledsen och förtvivlad. Många gånger tänker jag herregud, vad håller han egentligen på med? En av de sjukaste händelsen jag reagerade starkt på var att han blev arg för att hon ville ta en pannkaka. Hon fick inte det bara för att det var hans födelsedag. Han blir så arg så att han tar sönder sina egna shorts. Han förstör födelsedagen, sedan säger han att det är hennes fel. Han förvandlar en helt vanlig tjej till ett nervvrak som inte vet vem hon är. Han får henne att misstro sin egen förmåga att t ex laga mat och köra bil. Små enkla saker blir svårt på grund av en man som inte vill bygga upp sin partner. Han gör henne så beroende av honom och deras förhållande. Det hemskaste är att han vet precis vad han sysslar med. Han vill bryta ner henne helt. Det som också slår mig är att det är viktigt att inte skuldbelägga dessa kvinnor. Boken får /5." Nina Hansson

GASLIGHTAD "Begreppet gaslighting är en form av manipulation där information förvrängs, förvanskas eller utelämnas eller där falska fakta presenteras med avsikten att få offret att tvivla på sig själv. Bokens författare Sofia Larsson, som till vardags arbetar som projektledare, berättar här ohöljt om sina upplevelser av att ha levt i en destruktiv parrelation i våldets närhet. Mannen som hon trodde var hennes livs kärlek manipulerade och bröt ner henne, sa att hon var galen. Han fick henne att tro att så var fallet och hon mådde allt sämre." "Berättelsen är gripande, språket är lättfattligt och träffsäkert. Texten kan omöjligt lämna någon läsare oberörd. Till slut lyckades Sofia lämna relationen som präglades av psykisk misshandel. Boken är mycket viktig då våld i nära relation är ett utbrett samhällsproblem. Helhetsbetyg: 4 Mycket bra." BTJ Bibliotekstjänst
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gaslightad
 2. +
 3. Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil &... av Henrik Ennart, Charlotte Fredriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 315 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gaslightad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärorik
  Mikael Andersson, 25 september 2023

  När det skrivs av en person som själv varit med dessa svårigheter, blir det mera tydligt och det gör det blir lättare att försöka förstå.

 2. Viktig och gripande
  Marias bokhylla, 6 december 2022

  4,5/5

  Sofia träffar sin livs kärlek J och deras himlastormande relation börjar. Hon känner sig sedd, älskad, som om det är hon som är allt. Tills det har gått några månader och J inte alls visar sig vara som hon trodde. Han börjar att manipulera henne, förlöjliga alla runt henne bakom deras ryggar och vid alla deras bråk övertygar han henne om att det är henne det är fel på. Det är hon som överreagerar, hon som måste skaffa humor, hon som är galen. Inte han. Hon.

  Gaslightad ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sofia Larsson