Jordbrukarnas kooperativa föreningar och intresseorganisationer i ett historiskt perspektiv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
SOLMED (del 32)
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2004-10-01
Upplaga
1
Förlag
Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien
Medarbetare
Rydén, Reine (red.)
Illustrationer
ill., diagr., kartor, tab.
Dimensioner
252 x 175 x 23 mm
Vikt
960 g
SAB
Qd-c:bf
ISBN
9789189379923
Jordbrukarnas kooperativa föreningar och intresseorganisationer i ett historiskt perspektiv (inbunden)

Jordbrukarnas kooperativa föreningar och intresseorganisationer i ett historiskt perspektiv

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2004-10-01
180
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Den bondekooperativa rörelsen är ett vittförgrenat träd med sina rötter djupt ned i den svenska myllan - den fackliga grenen som med tiden blev en maktfaktor i svensk politik och den ekonomiska som har blivit en viktig del i svenskt näringsliv.

Denna antologi med dess tjugotal bidrag, tar avstamp vid 1800-talets mitt och lotsar läsaren ända fram till 2000-talets början. Den är skriven av nordiska historieforskare och av personer med mångårig erfarenhet från ledande positioner inom organisationerna.

Antologin ger dels en internationell utblick över lantbrukskooperationens framväxt i andra länder och ger en bred historisk skildring av den svenska bonderörelsen många grenar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jordbrukarnas kooperativa föreningar och intresseorganisationer i ett historiskt perspektiv
  2. +
  3. Från Pier de' Crescenzi till Albrecht Thaer : om några märkvärdigheter i Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens biblioteks äldre boksamling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från Pier de' Crescenzi till Albrecht Thaer : o... av Olof Kåhrström, Kjell Lundquist (inbunden).

Köp båda 2 för 360 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Reine Rydén

  • Marknaden, miljön och politiken

    Reine Rydén

    Giftskandaler, sjukdomar och plågsamma djurtransporter har fått många konsumenter att tappa förtroendet för det moderna jordbruket. Småskaligt och närproducerat är numera honnörsord i livsmedelsdebatten. Marknaden för ekologisk mat har vuxit kraft...

Övrig information

Den bondekooperativa rörelsen är ett vittförgrenat träd med sinaa rötter djupt ned i den svenska myllan - den fackliga grenen som med tiden blev en maktfaktor i svensk politik och den ekonomiska som har blivit en viktig del i svenskt närignsliv. Denna antologi med dess tjugotal bidrag tar avstamp vid 1800-talets mitt och lotsar läsaren ända fram till 2000-talets början.
Den är skriven av nordiska historieforskare och av personer med mångårig erfarenhet från ledande positioner inom organisationerna. Antologin ger dels en internationell utblick över lantbrukskooperationens framväxt i andra länder och ger en bred historisk skildring av den svensak bonderörelsens många grenar.