Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-01-21
Förlag
Bookhouse Editions
ISBN
9789189388819
Drivkraft - Den överraskande sanningen om vad som motiverar oss (e-bok)

Drivkraft - Den överraskande sanningen om vad som motiverar oss E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-01-21
182
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Författaren till den kritikerrosade En helt ny värld skriver i sin senaste bok Drivkraft om en förgången tid då företag och organisationer lyckades öka motivationen bland sina medarbetare genom att lova dem mer pengar. Det fungerade hyggligt när det gällde monotona och rutinartade uppgifter.

Men nu är det annorlunda. Huvuddelen av arbetsstyrkan är kunskapsarbetare och ägnar sig åt skapande arbete. Deras motivation kommer alltmer inifrån och att då erbjuda dem bonus kan förvånande nog ge minskad motivation.

Dessa rön har funnits tillgängliga i mer än ett sekel och Pink redogör för experiment och undersökningar som bevisar tesen. Det som mystifierar författaren och sannolikt också hans läsare är att så få organisationer hittills har tagit till sig kunskapen.

Huvuddelen av västvärldens företag sitter fast i ett förlegat tänkande, säger Daniel Pink. Men nu börjar man ifrågasätta bruket av att dela ut tantiem och bonus till ledande befattningshavare som egentligen är självmotiverande - eller borde var det.

För dem som vill och vågar tillämpa det som vetenskapen för länge sedan slagit fast öppnar sig oanade möjligheter. Det gäller att skapa utrymme för alla som vill vara med att motivera sig själva. Då stärker man sin konkurrenskraft.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »