Slutet på en familjeroman (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2021-09-16
Förlag
Nirstedt/litteratur
Översättare
Maria Ortman
Dimensioner
205 x 130 x 20 mm
Vikt
334 g
SAB
Hce
ISBN
9789189389113

Slutet på en familjeroman

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2021-09-16
221
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    109
Visa alla 1 format & utgåvor
För tioårige Péter Simon är farfaderns judiska myter en lika påtaglig del av nuet som den hemlighetsfulla trädgården utanför huset. Faderns förvandling från huvudvittne till anklagad i en politisk rättegång har samma självklarhet som hans egen vistelse vid en omskolningscentral för barn till de ungerska förräderiprocessernas dömda. Sinnesintryck, minnesekon och tidsplan glider ihop och tätnar. Slutet på en familjeroman är en barndomsskildring med sällsam lyskraft där gränsen mellan nu och förflutet löses upp i en total närvarokänsla.

Péter Nádas föddes 1942 i Budapest. Slutet på en familjeroman från 1977 blev hans genombrott, vilket befästes internationellt med Minnesanteckningarnas bok 1986. Hans senaste bok i svensk översättning var trebandsromanen Parallella historier (Albert Bonniers Förlag).

»... den elegant framflytande strömmen av ord och meningar, det utforskande språket och den sinnliga detaljrikedomen; den uppbrutna, liksom bedrägliga kronologin: minnen, drömmar, bilder, röster; vad som dött blir levande, försvinner igen, återkommer och förvandlas till något gåtfullt helt.« Martin Lagerholm, Borås Tidning.

»Han har ett passionerat intresse för tidens oväntade språng, att något som ligger dolt plötsligt dyker upp i nya sammanhang, att den kontinuitet som lurar i våra livsberättelser i själva verket spelar oss ett spratt ( . . . ) I Nádas prosa är meningarna inte bara korta, de byter spår, växlar snabbt från fantasier till minnen och lyckas på ett begränsat utrymme passera flera decennier av Europas mörka 1900-talshistoria.« Leif Zern, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Slutet på en familjeroman
  2. +
  3. Trans-Atlantic

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trans-Atlantic av Witold Gombrowicz (inbunden).

Köp båda 2 för 410 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Péter Nádas