Liten lek : samlade dikter 2019-2020 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2021-10-25
Förlag
Nirstedt/litteratur
Dimensioner
230 x 160 x 26 mm
Vikt
650 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789189389137

Liten lek : samlade dikter 2019-2020

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2021-10-25
118
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Liten lek är en vild önskan om att kunna dokumentera och känna. Bokens 40 dikter och dussinet foton, omtumlande och oformliga, är ett upprört och uppspelt iakttagande, ett dopp ned i tid, åtrå, sinnesintryck och sår. Snabbt växande och lika snabbt förmultnande - Erik Lindman Mata presenterar ett

slags kista FULL AV jord där dagarna & sakerna & begäret

alla slår rot, slår in & växer hop men långt in

Erik Lindman Matas första bok PUR från 2020 belönades med både Borås Tidnings debutantpris och Katapultpriset för bästa debut. Liten lek är hans andra bok på Nirstedt/litteratur.

»Så brister dessa texter gång på gång, liksom kroppen brister ut i gråt, de tappar sin form, den sprängs, som för att släppa fram något annat (. . .) om man stirrar tillräckligt hårt så kommer orden, utspridda över boksidorna, att börja darra, skaka, glömma sig, och släppa ifrån sig sina innebörder.« Ulf Olsson, Expressen.

»Det är en rörelsens poesi, och i rörelsens virvel bildas också ljud; kropparna börjar dansa till musiken i bakgrunden. Man kan se Liten lek som ett koreografiskt notationssystem, som att man skulle kunna dansa denna bok (. . .) Erik Lindman Mata vet ovanligt mycket om livets melankoliska dödstoner, och med sitt säregna språk lyckas han också få dem att sjunga.« Aase Berg, Borås Tidning.

»Lindman Mata söker fånga en prismatisk livsupplevelse, själva varats betingelser. Han gör det med en syntax som snubblar och åmar sig, med en sinnlig auktoritet som griper tag. På trots av att närvaron inte låter sig nålas fast den glider hela tiden ur den skrivandes händer formas en poesi som blir till en kaotisk sprängskiss av tillvaron.« Camilla Hammarström, Aftonbladet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Liten lek : samlade dikter 2019-2020
  2. +
  3. Friktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Friktion av Anna Hallberg (inbunden).

Köp båda 2 för 192 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erik Lindman Mata