Tolv hav (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
N L s poesibibliotek
Antal sidor
63
Utgivningsdatum
2023-04-28
Förlag
Nirstedt/litteratur
Dimensioner
228 x 137 x 10 mm
Vikt
202 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789189389168

Tolv hav

Inbunden,  Svenska, 2023-04-28
192
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Stina Aronsons Tolv hav, ursprungligen publicerad 1930, gavs ut under pseudonymen Sara Sand. Tolv hav räknas som ett av Aronsons stora modernistiska verk. Stina Aronson debuterade 1921 med romanen En bok om goda grannar. Hon verkade både under eget namn och under pseudonymerna Sara Sand och Mimmi Palm. Aronson tilldelades Tidningen Vi:s litteraturpris, Svenska Dagbladets litteraturpris och De Nios Stora Pris. I dag delas Stina Aronsons pris ut i Aronsons minne.

"I Stina Aronsons verk är kvinnokroppen ständigt närvarande, och hennes ord är ett utforskande motstånd. De rasar inte, men anpassar sig inte heller. De böjer sig runt verkligheten; slingrar sig, letar ingångar, utgångar. 'Jag har en hemlighet / med allt levande i hela världen / och med framtiden', skriver Aronson i den första dikten i Tolv hav. Det är 1930. Hitler har ännu inte tagit makten i Tyskland, och det är nio år innan Franco blir diktator i Spanien och andra världskriget bryter ut." (Ur Anna Sanvaresas förord.)

N/L:s poesibibliotek är en serie för återutgivning av diktsamlingar på svenska från alla tider, alltså inte urvals- eller samlingsvolymer utan originaldiktverk i deras helhet. Ett halvdussin böcker om året publiceras, i vacker formgivning av Nina Ulmaja.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tolv hav
  2. +
  3. Dithyramber i aftonglans

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dithyramber i aftonglans av Vilhelm Ekelund (inbunden).

Köp båda 2 för 413 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stina Aronson