Det enda som blir kvar är ord (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
75
Utgivningsdatum
2022-01-25
Förlag
Nirstedt/litteratur
Dimensioner
230 x 155 x 12 mm
Vikt
274 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789189389397

Det enda som blir kvar är ord

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-01-25
141
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  109
Visa alla 1 format & utgåvor
Den ena skuggan går in i den andra
Den ena vinkeln går över i en annan
Den ena skuggan låtsas vara en fjärde
Den femte har nästan försvunnit

Helena Österlunds Ordet och Färgerna belönades med Borås Tidnings debutantpris 2010. Ett drygt decennium senare skriver Österlund ett svar till debutboken, eller en spegling. I en ny diktberättelse undersöker hon möjligheten att undkomma skuggor och omformulera minne och liv.

Helena Österlunds romaner Min sårbara kropp (2019) och Att spegla sig i någon annans vatten (2020) rönte stor uppmärksamhet. "Min sårbara kropp borde nomineras till Augustpriset", skrev exempelvis Lidija Praizovic i Aftonbladet. Det enda som blir kvar är ord är Österlunds första poesibok sedan debuten.

"Två kamper, med sinsemellan rakt motsatta syften verkar föras. Båda med samma ursinne. Mot världen, mot kroppen, mot språket. En för enkelhet, helhet, tillit och tillförlitlighet över tid. En annan för mångtydighet, föränderlighet, rörlighet och öppenhet i nuet." Jörgen Gassilewski, Örnen och Kråkan.

"Språket hamrar sig brutalt fram genom diktsamlingens tre delar. Detaljer som till en början är så blodiga att de ibland trubbar av, stegras mot slutet i något som liknar vild utopi." Hedvig Ljungar, SvD.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det enda som blir kvar är ord
 2. +
 3. Friktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Friktion av Anna Hallberg (inbunden).

Köp båda 2 för 215 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det enda som blir kvar är ord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra och explorativ!
  David Danielsson, 22 maj 2022

  Det här var ännu en diktsamling som upptäcktes genom att bibliotekarierna hade ställt den på den där hyllan med nya böcker som skall synas. Jag var - och är - på ett diktsamlingshumör, vilket innebär att jag vill läsa men anser mig inte ha kognitiv förmåga nog att plöja en roman för tillfället.
  Innan läsningen har jag funderat mycket över poesi och insett att merparten av den poesi som jag har tagit del av på senare tid saknar traditionell struktur och form i sådan mån att jag har börja... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Helena Österlund