Fine de Claire (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2022-08-12
Förlag
Nirstedt/litteratur
Dimensioner
205 x 135 x 20 mm
Vikt
333 g
SAB
Hc
ISBN
9789189389533

Fine de Claire

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2022-08-12
192
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Fine de Claire är en av årets bästa romaner, kanske till och med årtiondets. Det är en roman jag aldrig kommer att sluta tänka på." Annika Wall, Borås Tidning.

Hon sätter sig i bilen och kör söderut genom Sverige och vidare ut på kontinenten. Hon har mycket att lämna bakom sig, men också ett mål: ostronodlingarna på den franska atlantkusten. Där, vid resans slut, ska hennes förflutna och nutid stråla samman i en avgörande handling.

Fine de Claire är en roman om sedimenten och avlagringarna i en människas liv, lika massiva och svårgenomträngliga som i landskapet eller historien. En berättelse om ansvar och ensamhet, där själlösa motell vid Europas autostrador erbjuder såväl frihet som fysiska möten och minnesförlust - ett slags road trip över omärkligt glidande kontinentalplattor och en samtidsskildring i vilken en äventyrsberättelse från 1800-talet också tränger fram.

Daniel Gustafsson (född 1972) är författare och översättare, främst från ungerska. Hans första roman, Odenplan, nominerades till Augustpriset 2019.

"En kolonial berättelse om våld och övergrepp och rasism som ekar varje gång vi i västvärlden idag lägger de allt billigare ostronen på våra tallrikar (. . . ) Jag gillar den extremt mycket. Jag skulle säga att det är som Joseph Conrads Mörkrets hjärta för vår tid, och framför allt gör han det så elegant, han förenar melankoli och raseri, och det är ett svårt arbete som han behärskar perfekt." Ulrika Milles, Kulturnyheterna SVT.

"Romanfigurerna är så rikt gestaltade, liksom hela, även de som bara förekommer på några sidor. De lever!" Greta Schüldt, Dagens Nyheter.

" . . . en civilisationskritisk uppgörelse med människans industriella rovdrift på naturen ( . . . ) Ju längre berättelsen löper desto tydligare vävs sambanden. Romanen växer till något som imponerar och övertygar." Fredrik Borneskans, UNT.

" . . . en detaljrik och flödande roman, full av vindlande meningar (. . .) som litteraturintresserad är det bara att jubla över en underbar läsupplevelse." Elin Grelsson, Expressen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fine de Claire
  2. +
  3. Odenplan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Odenplan av Daniel Gustafsson (inbunden).

Köp båda 2 för 310 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Daniel Gustafsson