Om Rödgula vägar av Kerstin Söderholm (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
5
Utgivningsdatum
2022-03-24
Förlag
Nirstedt/litteratur
ISBN
9789189389694
Om Rödgula vägar av Kerstin Söderholm (e-bok)

Om Rödgula vägar av Kerstin Söderholm E-bok

E-bok,  Svenska, 2022-03-24
12
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Nyskrivet förord av författaren och litteraturvetaren Tatjana Brandt till Rödgula vägar av Kerstin Söderholm.

Om Rödgula vägar:

Rödgula vägar från 1928 är en dold höjdpunkt i den svenska och finlandssvenska modernismen, tämligen okänd även i Finland. Kerstin Söderholms författarskap lyfts nu ur glömskan, inte bara genom denna utgivning, utan också i samband med att hennes märkliga dagböcker publiceras på annat håll. Tatjana Brandt skriver ett upprymt och uppskattande förord för utgåvan i N/L:s poesibibliotek:

"I Rödgula vägar möter läsaren ett diktjag med ett genomsläppligt och tunt membran mellan sitt själsliv och världen utanför. Naturen flyter in i jaget och jaget placerar sina djupast egna känslor i naturen. Eller långt ute i rymden, bland moln och stjärnor ( ... ) Rödgula vägar är inte en omfångsrik samling med sina tre sviter och 29 dikter. Men den är ett äventyr! Vild, originell och bångstyrig. Och med en sinnlighet som gäckar läsaren genom att ständigt dyka upp där man minst förväntar sig att finna den."

Kerstin Söderholm föddes 1897 i Helsingfors och dog för egen hand 1943.

N/L:s poesibibliotek är en serie för återutgivning av diktsamlingar på svenska från alla tider, alltså inte urvals- eller samlingsvolymer utan originaldiktverk i deras helhet. Tiotalet böcker om året planeras, i vacker formgivning av Nina Ulmaja.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tatjana Brandt

  • Fängslad

    Tatjana Brandt

    Fängslad är en personligt hållen essäbok om litteratur och livet, om depression och läsning, eskapism, död och överhettade känslor ja det är en bok som sträcker sig från den brittiska 1700-tals författaren Frances Burney över Inger Christensen och...

  • Läsa tankar : essäer om geniala böcker och osannolika liv

    Tatjana Brandt

    I Läsa tankar följer Tatjana Brandt fyra legendariska författarskap med en intelligens och en uppmärksamhet av ett sällsynt slag. Fantastiska historier om George Eliots nyblivna make som hoppade ner i en kanal i Venedig för att undgå sin bröllopsn...