Åsnesommar (e-bok)
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
146
Utgivningsdatum
2022-07-28
Förlag
Nirstedt/litteratur
Översättare
Hanna Nordenhök
ISBN
9789189389755
Åsnesommar (e-bok)

Åsnesommar E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2022-07-28
69 109 Du sparar 40 kr!
Läs i Bokus Reader för iOS och Android.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Det var juni och bara en dag sen vi slutat skolan för terminen men redan kände jag den där enorma tröttheten, lågmolnssorgen som tryckte över huvudet." Den tioåriga berättaren och hennes bästa vän Isora upptäcker världen på sitt sätt. De hör till den bofasta befolkningen på vulkanön Tenerife, de som serverar turisterna och städar efter dem på hotellen. När sommaren kommer lägger sig ett lågt, kvävande molntäcke över alla som inte har råd att bo vid stränderna. Livet blir trögt, stillastående, folk tappar både humöret och förståndet. De två flickorna vaktar sina hemligheter och slukar allt av världen som de kommer åt i sin inskränkta, pantade by, där skvaller och vidskepelse markerar gränserna medan gymnasiekillar, bantningstips och dickpics tränger sig på utifrån.

Andrea Abreu är född 1995 på Tenerife, Kanarieöarna. Åsnesommar, hennes debutroman, blev en stor succé i Spanien 2020. Den är grov i mun, drastisk och respektlös, skriven på en färgstark kanarisk slang som Hanna Nordenhöks översättning skänker liv och kropp.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Åsnesommar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Översättningen känns vuxen
    Eva Sohlberg, 16 september 2022

    Översättningen känns skriven av en vuxen, som inte känner sig hemma med tjejernas jargong. Jag skulle föredra den spanska orginaltexten.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Andrea Abreu