Den dagen den sorgen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
129
Utgivningsdatum
2022-10-21
Förlag
Nirstedt/litteratur
Dimensioner
178 x 110 x 9 mm
Vikt
84 g
SAB
Hc
ISBN
9789189389861
Den dagen den sorgen (pocket)

Den dagen den sorgen

(5 röster)
Pocket,  Svenska, 2022-10-21
79

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Belönad med Sveriges Radios romanpris 2022!

Nominerad till Nordiska rådets litteraturpris

Så här i efterhand förstår jag att jag svek henne men då tänkte jag precis tvärtom, att det var hon som svek mig. Men man behöver inte veta allt om varandra.

En man anar att hans tonårsdotter håller på att glida ifrån honom. Är hon till och med i fara? Han försöker ta reda på mer om hennes liv och hennes vänner, hans oro blir till besatthet, hans omsorg till överträdelser och lögner. Överallt söker han förklaringar och alternativ till vad som händer, inför sig själv och omgivningen och slutligen inför polisen. Den dagen den sorgen är en rå samtidsberättelse om självbedrägeri, ensamhet och villkorad frihet.

Jesper Larsson (född 1970) nominerades till Borås Tidnings debutantpris för novellsamlingen snö, tårar (2003). Den stora romanen Hundarna utkom 2007 (N/L-pocket våren 2022). Den dagen den sorgen är hans första bok på Nirstedt/litteratur.

"En av de starkaste romanerna på länge (. . .) Det är mycket snyggt, och Den dagen den sorgen är en lysande roman." Victor Malm, Expressen.

"Till slut vänder och vrider läsaren på varenda händelse. Vad är egentligen sant? Och vad är fantasifoster? (. . .) Den dagen den sorgen är gripande men också obehaglig som en psykologisk thriller." Oscar Westerholm, Sydsvenskan.

"Jesper Larsson har skrivit ännu en djupt obehaglig bok om manlighetens destruktiva tigande och dunkelt våldsamma krafter som lurar under ytan." Jenny Aschenbrenner, ETC.

"Jag kan inte motstå Larssons ambitionsnivå, som han hanterar med lätthet och rutinerad hand när han låter oss ta del av den besatte och maktlöse mannens sorgliga historia. Det är en fascinerad inblick i hans förtvivlan, som gestaltas övertygande och tämligen oförglömligt." Björn Kohlström, Bernur.

"Den dagen den sorgen är en tacknämligt udda bok i den svenska litteraturen ( . . . ) en sentida släkting till Selma Lagerlöfs Kejsarn av Portugallien och Birgitta Trotzigs Sveket, där mer eller mindre våldsamt överbeskyddande fäder driver sina döttrar i fördärvet." Mikaela Blomqvist, GP
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den dagen den sorgen
  2. +
  3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jesper Larsson