En ny gud (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2023-05-05
Förlag
Nirstedt/litteratur
Dimensioner
178 x 110 x 16 mm
Vikt
146 g
SAB
Hc
ISBN
9789189389922

En ny gud

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-05-05
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Leila följer med pojkvännen Ludvig till hans familjegods, där salarna är magnifika och tunga tyger dämpar alla ljud och känslor. Fadern är husets självklara överhuvud, men välståndet kommer från hans fru, som sjunker djupare ner i sammetssofforna för varje glas vin. Ludvig och hans bror ska nu lära sig att sköta skogen, jorden och jakten. Leila är främmande för den nya miljön, men växer och förvandlas när hon känner lukten av blod. Tillsammans med hembiträdet Dolores inleder hon ett märkligt spel, som snart inbegriper hela familjen. När jaktsäsongen närmar sig är det inte lika självklart vem som bestämmer.

Zara Kjellner är född 1992 och bosatt i Stockholm. Hon debuterade 2019 med romanen Manhattan.

"En ny gud är en köttig roman där teman som klass, arv och våld viras runt varandra hårt och tätt. Man läser med andan i halsen." Saga Cavallin, Dagens Nyheter.

"Kjellner har förmågan att sätta stämningen, smakerna av det känslokalla och kärlekslösa, dofterna från släktens gods, distansen till de små människorna ute i den vanliga världen. En underliggande sexuell laddning och oförlöst kåthet, mellan nästan alla och vilka som helst, återkommer försiktigt gestaltad genom hela romanen." Eric Rosén, Aftonbladet.

"Obönhörligt drivs den här romanen mot ett slut som lär att man gör klokt i att vara rädd för vissa människor. Författaren Zara Kjellners smak för grymhet är också en kraft att räkna med." Maria Schottenius, Dagens Nyheter.

" . . . helt klart en av de bästa svenska böckerna hittills i år ( . . . ) Det är skickligt gjort, hur Kjellner lägger sig så tätt intill de rituella maktspel som dominerar hos överklassfamiljen, och att hon samtidigt tänjer på romanformens gränser och de moraliska gränserna som upprätthålls mellan människorna." Bernur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En ny gud
 2. +
 3. Skuggan av en dotter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skuggan av en dotter av Elena Ferrante (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En ny gud. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tråkig
  BookBeauty, 18 januari 2024

  Kritikerna och beskrivningen av innehållet lovar en intressant mustig läsupplevelse men tyvärr faller storyn platt. Jag orkar knappt ta mig igenom boken som mest handlar om tjejen som irrar runt med en Walkman och lyssnar på klassisk musik och beskriver sida efter sida olika scenarion från andra världskriget. Sååå tråkigt.

  Jag plöjde och plöjde i väntan på lyftet men efter 150 sidor höll det fortfarande på i samma långtråkiga stil.

  Språket är sådär, ibland lyfter det lite oc... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Zara Kjellner

 • Manhattan

  Zara Kjellner

  Med flanörens blick tar Sonia in både staden och sexualiteten. Hon rör sig över stora ytor men återkommer ständigt till samma platser - läsesalen på Kungliga Biblioteket, sexklubben Manhattan, Lindexbutiken där hon jobbar och Karolinska sjukhuset ...