Små människor, stora drömmar. Malala Yousafzai (kartonnage) Spara 20%
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Små människor, stora drömmar
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2022-03-29
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Elsie Formgren, Sten Sundström
Originaltitel
Little People, Big Dreams: Malala Yousafzai
Illustratör/Fotograf
Manal Mirza
Dimensioner
250 x 205 x 12 mm
Vikt
350 g
SAB
Lz Yousafzai, Malala
ISBN
9789189393035

Små människor, stora drömmar. Malala Yousafzai

(3 röster)  |   Läs 3 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2022-03-29
119 149 Du sparar 30 kr!
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En del människor har levt liv som är värda att berätta om det kan exempelvis vara designers, konstnärer, forskare, människorättsaktivister, författare eller äventyrare. De har blivit berömda för sina fantastiska bedrifter, men allt började med att de var barn som hade stora drömmar.

Malala föddes i staden Mingora i Pakistan och för hennes pappa var det en självklarhet att hon skulle få samma möjlighet till utbildning som pojkar hade. Men plötsligt blev det förbjudet för flickor att gå i skolan och när Malala vägrade att rätta sig efter förbudet utsattes hon för ett mordförsök som den nya talibanregimen låg bakom. Malala blev svårt skadad, men hon överlevde och idag är Malala världsberömd för sin kamp mot förtryck av barn, och för sin kamp för att alla barn, både pojkar och flickor, ska ha rätt till utbildning. 2014 fick Malala Nobels fredspris för sitt enormt betydelsefulla arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Små människor, stora drömmar. Malala Yousafzai
 2. +
 3. Små människor, stora drömmar. Astrid Lindgren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Små människor, stora drömmar. Astrid Lindgren av Maria Isabel Sánches Vegara (inbunden).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Små människor, stora drömmar. Malala Yousafzai. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig läsning!

  En bok om mod och möjligheten att utbilda sig och kämpa för andra flickors rätt till utbildning. Malala är en Stor förebild för oss Alla; en bok jag varmt kan rekommendera innehållande fina illustrationer!

  Jag har läst många böcker i den här serien och det här är en av mina absoluta favoriter! Både för att berättelsen handlar om en person jag verkligen tycker om men också för att illustrationerna höjer berättelsen ännu mer.

  I den här boken får vi följa Malala och hennes fam... Läs hela recensionen

 2. Otroligt vacker och viktig!
  Bokhyllaniskuggan, 12 april 2022

  ❥ Recension

  Läsålder 3-6 år

  En av de absolut vackraste böckerna i den här bokserien! Vilka färger och detaljer! Illustrationerna är även väldigt uttrycksfulla och följer texten väl i uttryck och berättande. Tillsammans skildrar de det mest skrämmande, att Malala blev skjuten, på ett sätt som berättar vad som hände utan att illustrera det ögonblicket. Mycket bra!

  Förutom att ge visuell njutning är det här en bok som i positiv anda ingjuter mod, systerskap, käm... Läs hela recensionen

 3. Fin faktabok i sagoform

  Philip 9 år;
  Boken handlar om Malala Yousafzai. Hon bodde i Pakistan. Malalas mamma fick aldrig gå i skolan och kunde inte läsa och skriva. Det fanns Talibaner i Pakistan och de ville inte att flickor skulle gå i skolan. Talibanerna ville inte att man skulle leka eller fotografera. Kvinnor skulle ha tyg på hela kroppen. De fick inte göra något utan sin man. Malala började skriva. Talibanerna tyckte inte om det och sköt Malala och hennes två kompisar och de överlevde. Malala har fått freds... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Maria Isabel Sánchez Vegara