Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
2022-09-06
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
198 x 143 x 25 mm
Vikt
420 g
SAB
Hce
ISBN
9789189393202

Ormens år

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-09-06
87
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Året är 1956 och Judith har under sin kringflyttande uppväxt aldrig vågat lita på att något kan bestå. När hon träffar syskonen Valter och Vera hoppas hon för första gången att hennes familj ska slå ner sina rötter. Hon får sin önskan uppfylld och trion är oskiljaktiga genom barndomen. Tack vare Valter inser Judith att det kanske inte är så farligt att vara beroende av någon.

Men allt förändras under ormens år 1965 då Valter och Vera bryter all kontakt med henne utan förvarning eller förklaring. Judith flyr från byn och lovar sig själv att aldrig igen bli ett offer för sina känslor. Ödet vill dock annorlunda och tolv år senare måste hon konfrontera både sin uppväxt och sina kvarvarande känslor för Valter.

Ormens år är en roman om kärlek, mörka familjeband och syskonskap men också om viljan att frigöra sig från den roll man tilldelats.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ormens år
 2. +
 3. Egendom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Egendom av Hernan Diaz (pocket).

Köp båda 2 för 176 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ormens år. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 7 februari 2023

  I Ormens år av Ulrika Ewerman är huvudpersonen Judith. Hon är sina föräldrars ständiga påminnelse om misstaget de begick när hon kom till och de gör inga försök att dölja det för henne. Så länge Judith är välartad, välgödd och välklädd anser de att deras plikter är uppfyllda. Deras egen relation är ett ställningskrig. Den enda pauserna är korta samarbeten för att bevara familjens fasad.
  Judiths liv har präglats av ständiga uppbrott. Familjen åker dit faderns arbete för dem. Eftersom hon ä... Läs hela recensionen

 2. Som gjort för sträckläsning
  Anna, 21 november 2022

  Kunde inte släppa denna bok. Från första meningen sögs jag in i personporträtten och de nästan bara antydda händelserna i huvudpersonernas historia. Och sedan crescendot! En fantastisk läsupplevelse. Rekommenderas starkt!

 3. Fantastisk!
  Kajsa, 14 september 2022

  Underbara personporträtt, miljöbeskrivningar och en väldigt fint berättad historia! Kommer rekommendera denna pärla till många. Ulrika Ewerman är en ny favorit, längtar redan till nästa bok!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ulrika Ewerman