Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2022-05-18
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Vanja Lantz
Originaltitel
The Murder at the Vicarage
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789189393462

Mordet i prästgården

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-05-18
197
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I charmig brittisk landsbygdsmiljö, i St Mary Mead, hittas överste Protheroe, en illa omtyckt man, mördad. Det är kyrkoherden Clemens som finner honom, bara timmar efter att han uttalat orden Den som mördar Protheroe, skulle göra världen en stor tjänst .

Vid sidan av polisens utredning gör även Miss Marple, bygdens gamla ungmö, egna undersökningar. Hon finner att det inte bara är kyrkoherden, utan hela byn som haft lömska motiv att mörda Protheroe.

Mordet i prästgården utkom för första gången 1930 och blev en av Agatha Christies mest omtyckta och populära böcker. Den nyfikna och klipska amatördetektiven Miss Marple bygger på Christies åldrande släktingar och deras vänner. I den första boken om Miss Marple introduceras hon som en intelligent dam som känner till allt som pågår i byn något som kom att bli ett kärt karaktärsdrag i alla kommande böcker om Miss Marple.

Agatha Christie (1890 1976) är känd över hela världen som kriminalromanernas drottning. Hennes böcker har sålts i mer än tre miljarder exemplar över hela världen vilket ingen annan författare i modern tid kommer i närheten av. Totalt har Christie skrivit åttio kriminalromaner och novellsamlingar, nitton dramer samt sex romaner under pseudonymen Mary Westmacott.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mordet i prästgården
 2. +
 3. Poirots jul

De som köpt den här boken har ofta också köpt Poirots jul av Agatha Christie (inbunden).

Köp båda 2 för 345 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mordet i prästgården. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 28 oktober 2022

  Att läsa Agatha Christies Mordet i prästgården är att läsa en stämning, en känsla, en resa i tidsmaskin tillbaks till en engelsk by år 1930. Jag älskar miljöerna och jag älskar Miss Marple så jag är lycklig från sida ett! Dessutom är den här utgåvan så vacker att läsningen blir extra stämningsfull.

  Det här är Miss Marples allra första fall och berättelsen utspelar sig helt i St Mary Mead, byn där hon bor. Jane Marples värld är liten men den är oerhört innehållsrik. Det är en by som ä... Läs hela recensionen

 2. Läsvärd
  Bokdjungeln , 5 juni 2022

  De flesta vuxna som läser böcker har nog hört talas om Agatha Christie. En del kanske associerar henne med herr Poirot medan andra tänker på Miss Marple.
  I denna bok debuterar den sistnämnda och den gavs ut första gången 1930. Men nu finns den alltså att läsa i ett nytt och snyggt fodral att läsa.
  Medan jag läste såg jag bara TV-karaktären Miss Marple framför mig. Men det gjorde inget då jag tycker att det är en mysig person. Boken upplevde jag var väldigt lättläst och mordfallet var ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Agatha Christie