Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kontrahenterna (del 4)
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2022-06-07
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
222 x 141 x 22 mm
Vikt
476 g
SAB
Hc
ISBN
9789189393493
Den fjärde doktrinen (inbunden)

Den fjärde doktrinen

(73 röster)  |  Läs 15 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-06-07
210
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor

Psst! Du kan även köpa ett signerat exemplar av Den fjärde doktrinen, klicka här!

Tre sinsemellan olika kvinnor anlitas av Försvarsmakten för sina skarpa hjärnors skull. Kontrahenterna är en rafflande berättelse om Sverige under andra världskriget.

Pressen mot Sverige och vännerna på Karlaplan 4 är stor. Goebbles pratar om neutral publicitet och Sverige hukar sig för att inte hamna som nästa land på anfallslistan. Utöver den yttre pressen börjar också små eldar att pyra inom relationerna på hemmaplan i Stockholm.

Iris befinner sig i en rävsax, i kläm mellan sin syster med nazistsympatier och sina söners judiska arv. Elisabeth börjar inse att den frihet hon trodde sig vinna genom äktenskapet i själva verket inte kunde vara mer avlägsen. För Signe vänds tillvaron uppochner när ett plötsligt dödsfall förändrar förutsättningarna på familjegården hon trodde att hon för alltid lämnat bakom sig.

DEN FJÄRDE DOKTRINEN är fjärde delen i Denise Rudbergs historiska romanserie Kontrahenterna. Elisabeth, Signe och Iris är baserade på författarens egen familj och skildrar Sverige under andra världskriget. Kopplingen till den egna familjehistorien återger Denise Rudberg i sitt hyllade sommarprat från sommaren 2021.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den fjärde doktrinen
 2. +
 3. Er tredje man

De som köpt den här boken har ofta också köpt Er tredje man av Denise Rudberg (inbunden).

Köp båda 2 för 299 kr

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Den fjärde doktrinen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven med tidstypiskt språk.

  Så roligt att följa de tre kvinnorna i Stockholm under andra världskriget. Böckerna skulle bli en bra serie på TV! Språket gör att man känner sig förflyttad till 40-talet och miljöerna är så bra beskrivna. Hoppas på en fortsättning!

 2. De tre första var bra.
  Lars Norling, 19 april 2023

  Nu har Denise tagit ut svängarna lite väl mycket. Tidsskildringen är bra men vissa av hjältarna börjar få lite väl överdrivna egenskaper.

 3. Spännande
  YN, 18 april 2023

  Jag har läst alla böckerna om dessa tre kvinnor under andra världskriget. Tycker om Denise Rudbergs böcker. Man vill bara få reda på mer om dem. Väntar på att bok nr 5 kommer snart.

 4. Läsvärdhet
  Anita Bernin, 6 april 2023

  Svårt att släppa boken, när man börjat läsa! Längtar efter flera delar. Spännande och inte bara fantasier. Lättsamt sätt att ta till sig lite historia.

 5. Vidare
  Berit Borneke, 6 mars 2023

  Helt rätt som fortsättning på de andra delarna i serien. Kanske svår att följa annars! Men spänningen är på topp. Fortsättning följer??

 6. Sverige under andra världskriget 1939-1945
  Louise Clarkson, 6 mars 2023

  Informativt om mina föräldrars tid som unga under andra världskriget. De talade inte gärna om denna tid. Idag 2023 söker jag information - tyvärr. Putin är Putin är Putin!

 7. Den fjärde doktrinen
  betttybook (Sandviken), 19 juli 2022

  Fjärde boken om Kontrahenterna fortsätter när snön börjar falla och kylan sveper över Stockholm i november 1941. Elisabeth har nyligen gift sig med Dinty som nu är på resande fot och förväntas tillbaka närmare våren. Att Elisabeth är gravid vet han inget om och hon vill inte heller oroa honom med nyheten som definitivt kommer att bli en överraskning. Samtidigt förväntas hon agera värdinna för de sociala tillställningar som Dinty initierat och som enligt försvaret kan vara gynnsamma för att hå... Läs hela recensionen

 8. Spännande läsning
  Magdalena Magnusson, 18 juli 2022

  Jag gillar boken som speglar vår tid under andra världskriget.
  Det är en blandning av vardagliga sysslor och spännande, otäcka möten med högt uppsatta personer.

 9. Lika bra som de tidigare i serien
  @bettan_bokprataren (Örebro), 6 juli 2022

  Jag gillar den här seriens fina mix av historia och vardagsrealism och att man kan känna att det ligger mycket research bakom alla böckerna, vilket gör dem väldigt trovärdiga. De härliga karaktärerna vi får följa växer för varje del och miljöerna känns verkligen trovärdiga. Denise är proffsig på att förmedla känslan av hur det var att leva på den tiden som Kontrahenterna utspelar sig under.
  Ytterligare en mycket bra bok. Läs de här böckerna.

  Ett tips är att du läser böckerna i r... Läs hela recensionen

 10. Fantastisk läsning!
  Anna Lena Silveby, 1 juli 2022

  Jättebra!Ville inte att den skulle ta slut.Kan verkligen rekommendera alla fyra böckerna.En fröjd att läsa,man längtar.Bra sommarläsning,köp den!Hoppas att den blir en femte bok.

 11. Den fjärde doktrinen av Denise Rudberg
  Annmarie Hansson, 26 juni 2022

  Jag har läst dom 3 böckerna i denna serie och tycker dom är både spännande och där finns även lite humor i dom. Nu hoppas jag att det snart kommer ut den 5te boken för det börjar bli ganska spännande och man vill ju veta hur det kommer att gå för dom olika kvinnor i böckerna.

 12. Denise Rydberg bra böcker.
  Berit Nyström, 25 juni 2022

  Intressant och spännande om andra världskriget. Tankarna när man läser den blivit att det stämmer med frihet i dag med Putin istället för Stalin.

 13. Gäspar och hoppar över stycken
  Madeleine, 24 juni 2022

  Saxad från Netflix och fåniga pignoveller från kiosken. Rudberg har en ambition att verka insatt och påläst och få in Wikipedialiknande stycken om bruna män nu i valtider men språket och ordförrådet i övriga texten framstår därmed som ännu mer fattigt. Man gäspar och vill hoppa över smörjan. Jidhoff-figuren har tappat stinget. Man saknar den överviktiga cigarillrökande och pralin-ätande tanten. Allt är PK.
  Melodramatiskt skräp som säkerligen säljer.

 14. Svårt att sluta läsa
  Kristina Olsson, 24 juni 2022

  Jag hade svårt att lägga ifrån mig boken. Man vill bara veta hur det går får de olika karaktärrerna. Har öäst alla den här serie och tycker verkligen om dem. Bra skrivna.

 15. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 22 juni 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Den fjärde doktrinen, är den fjärde delen i bokserien Kontrahenterna, och utspelar sig i Stockholm under Andra Världskriget. Jag tycker det är en mycket intressant bokserie både ur historiskt perspektiv och i kvinnoperspektiv. Lättlästa och välskrivna, och jag kan rekommendera alla fyra böckerna som definitivt ska läsas från början av serien.

Visa alla 15 recensioner

Fler böcker av Denise Rudberg