Vattnets sötma (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-04-26
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Cecilia Berglund Barklem
ISBN
9789189393684

Vattnets sötma E-bok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2022-04-26

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Debutromanen som fått flera av världens finaste utmärkelser

En historisk bladvändare om kärlek och hat med starka kopplingar till vår egen tid

Efter att de vita sydstatsbönderna tvingats frige sina slavar söker de föräldralösa bröderna Prentiss och Landry sin tillflykt på George och Isabelle Walkers gård. I sorgen över att ha förlorat sin ende son i kriget tar paret Walker sig an dem på ett sätt som får resten av bönderna i Old Ox att rasa av ilska.

Liksom Den underjordiska järnvägen är Vattnets sötma ett både storslaget och spännande epos som berättar om kärlek och medmänsklighet under de mest skrämmande omständigheter. Samtidigt som bröderna försöker skapa sig ett nytt liv i kölvattnet av slaveriets trauman uppdagas en historia om förbjuden kärlek mellan två soldater som nyligen återvänt hem. När deras hemlighet upptäcks leder katastrofen till mer än bara ett mord, och till att Isabelle kliver fram som en ledare för alla de frigivna men hemlösa medborgarna i Old Ox.

VATTNETS SÖTMA har vunnit Earnest J. Gaines Medal for Excellence in Fiction och är just nu nominerad i två kategorier till Goodreads Choice Award. Den har även varit nominerad till 2021 års Booker Prize, Andrew Carnegie Medal for Excellence in Fiction, Center for Fiction's First Novel Prize. Dessutom har den varit New York Times-bästsäljare, Oprah's Book Club Pick och med på Barack Obamas lista över rekommenderad sommarläsning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vattnets sötma. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 28 juni 2022

    Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken Vattnets sötma är den amerikanska författaren Nathan Harris debutroman. Den utspelar sig när slaveriet upphävdes i Amerika. Jag tyckte mycket om boken som är välskriven och berörande, och jag kommer att minnas karaktärerna i boken. Kan varmt rekommendera den.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nathan Harris