Ett hem : Carl och Karin Larssons värld (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-05-04
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Hellman, Bea (form) / Wickman, Mira (foto)
Illustratör/Fotograf
Maja Sten
SAB
Qcba
ISBN
9789189393974
Ett hem : Carl och Karin Larssons värld (kartonnage)

Ett hem : Carl och Karin Larssons värld

Kartonnage Svenska, 2023-05-04
259
  • Förboka gärna! Förväntad leverans vecka 18.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Välkommen till Lilla Hyttnäs, hem åt två av de största konstnärskapen Sverige någonsin sett.

När Carl och Karin Larsson flyttade hem till Sverige efter flera år utomlands, fick de en liten stuga i Sundborn av Karins far. Stugan i Dalarna blev Carls och Karins gemensamma konstprojekt där deras artistiska talanger resulterade i en ovanligt modern och personlig arkitektur, färgsättning och inredning. Genom Carls målningar har det blivit ett av världens mest kända hem. Ljuset, Karins fria inredningsstil och det livliga familjelivet, så som det skildras i Carls älskade akvareller, har blivit synonymt med bilden av Sverige.

Nu bjuder Lilla Hyttnäs in och visar upp sig så som det aldrig tidigare setts. Med intresseväckande texter som ger en historisk kontext och fantastiskt foto stylat av Elsa Billgren får alla beundrare av sekelskifteskonstnärerna chans att upptäcka deras största verk: hemmet.

ETT HEM ger en unik inblick till ett av Sveriges kändaste hem. Med Carl och Karin Larssons liv och konstnärsskap i fokus visar lifestyle-experten Elsa Billgren upp hemmet och inspirerar till att skapa samma känsla i ditt eget hem.

Carl & Karin Larsson var verksamma i sekelskiftets Sverige. Deras konstnärskap verkade i stark symbios bland annat genom att hon skapade miljöerna som han sedan avbildade. Motiven från deras hem Lilla Hyttnäs i Sundborn har kommit att representera bilden av Sverige och älskas världen över.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett hem : Carl och Karin Larssons värld
  2. +
  3. Nyckeln till hemmet : inredning, vänner & maten vi delat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nyckeln till hemmet : inredning, vänner & maten... av Elsa Billgren, Sofia Wood (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna