Stina på rymmen / Stiinná lea gárgidan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Samiska språk
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2022-02-21
Upplaga
1
Förlag
Vombat Förlag
Översättare
Sara Inger Sara
Illustratör/Fotograf
Kajsa Nordlund
Dimensioner
228 x 228 x 10 mm
Vikt
342 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189395947

Stina på rymmen / Stiinná lea gárgidan

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Samiska språk, 2022-02-21
139
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Stina bor i norra Sverige. Hon går i förskolan och där bestämmer sig kompisarna för att träffas ute efter sängdags. Hur ska det gå för Stina i den mörka kvällen? Detta är den första av tre tvåspråkiga om Barnen i Sápmi. I debutboken Stina på rymmen skildrar författaren vardagen för ett barn i en samisk familj.

Stiinná orru davvi Ruo as. Son vázzá ovdaskuvllas ja doppe son ja rátnat deaivvadit olgun ma el nohkkanáiggi. Mo galgá Stiinná birget dan sevdnjes eahkedis?Dat lea vuostta girjii ráiddus Mánát Sámis, mas leat golbma girjjii oktiibuot. Debuhttagirjjis Stiinná lea gárgiidan girje állii govvida ovtta sámi máná árgábeaivvi ovtta sámi bearrá is.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stina på rymmen / Stiinná lea gárgidan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin bilderbok i samisk miljö

  Philip 10 år;
  Stina på rymmen handlar om några barn som bor i Sápmi och går på förskolan. De är kompisar och bestämmer att de ska träffas på kvällen klockan åtta.
  De åker skidor på lunchen och sen äter de lunch ute. Det ser mysigt ut. Stina klappar renar också. De verkar snälla. Sen är Stina hos sin mormor och morfar. Stina går ut när hon ska sova och föräldrarna blir oroliga. Stina blir ledsen för att hon skulle träffat sina kompisar. Det blir bra iaf.

  Det är fina bilder och... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Jag är Elle-Márjá / Mon lean Elle-Márjá

  Anna Nutti Wiandt

  I denna tvåspråkiga (svenska och nordsamiska) bok får vi lära känna Elle-Márjá och hennes familj i Sápmi. Elle-Márjá har just börjat i första klass och tillsammans med sina klasskamrater gör de olika aktiviteter för att lära känna varandra. I skol...