Introitus (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
495
Utgivningsdatum
2021-08-27
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 40 mm
Vikt
914 g
SAB
Hc
ISBN
9789189397453
Introitus (kartonnage)

Introitus

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage Svenska, 2021-08-27
231
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ett vitt hus med glasveranda och stor trädgård. Att det är något alldeles speciellt med platsen i 60-talets Stäket utanför Stockholm, kände Helena direkt när hon flyttade in med sin make. Martin är färdig utbildad cellist och på väg upp på karriärstegen. Helenas musikaliska ambitioner och drömmar om att sjunga opera skjuts upp när dottern Marianne föds. Marianne växer upp och står sin mor nära trots tonårsuppror, medan avståndet till fadern växer. När föräldrarna reser utomlands förändras allt. Mariannes liv går i spillror.
Hennes morbror och gudfar Emanuel kommer till hennes undsättning. Tillsammans med sin livskamrat och sambo Billy flyttar de in i huset för att finnas vid hennes sida.
Vad ingen av dem vet är att Marianne i sin djupa sorg döljer en hemlighet.
Introitus är en berättelse om familjerelationer under flera decennier - om sorg, kärlek, löften, skam och hemligheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Introitus
 2. +
 3. Afghanerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Afghanerna av Åsne Seierstad (inbunden).

Köp båda 2 för 450 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Introitus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiska karaktärer
  Caroline Andersson, 19 juni 2022

  En fantastiskt fin roman om relationer och livets upp- och nedgångar. Om glädje i stort och smått och om sorgens abrupta avbrott. Jag tycker att både miljö och karaktärsskildringarna var väldigt bra och jag har läst med inlevelse utan problem att måla upp mina egna bilder av de olika platser och personer som beskrivits i boken. Jag grät och gladdes med karaktärerna i boken och önskar nästan veta mera om vad som händer sen.

  En bok som jag är väldigt glad att jag läst!

 2. Fritt flöde
  David Armini, 4 november 2021

  Boken utspelar sig 1965-1966 och 1983-1984 och kretsar kring ett vitt hus med glasveranda i Stäket utanför Stockholm. Ett stort antal personer förekommer och läsaren får del av många av dessa karaktärers perspektiv, tankar och känslor.
  Den debuterande författarens förmedlar en finstämd bild av en familj, miljöer, tidsanda, och kanske mest av allt relationer. Många röster får komma till tals, många sidor ägnas åt personers känslor och miljöerna.

  På gott känns det ibland som ett a... Läs hela recensionen

 3. Berättarglädje
  Mocki Hägg, 20 oktober 2021

  Med stor berättarglädje tar sig Jill Carlson an det stora vita huset och dess invånare. Berättelsen vindlar fram mellan olika familjerelationer och familjehemligheter under flera decennier.

 4. Sprudlande berättande och avkopplande läsning
  Anna Lindberg, 15 oktober 2021

  Jill Carlsons debut sprudlar. Det är en berättelse om flera generationer och familjerelationer med fokus på den lite stökiga Maja. Det är oftast ganska vardagliga ting som skildras, så som livet är, och många nickar säkert ofta igenkännande. Man småler nästan hela boken igenom, även om den ibland kanske är lite väl lång och tar upp lite väl många trådar som inte fullföljs, men tråkig blir den aldrig! Avkopplande läsning, helt enkelt.

Visa alla 4 recensioner