Vad ska vi med skolan till? (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2021-11-08
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Korpen
Dimensioner
200 x 126 x 13 mm
Vikt
225 g
SAB
Ea
ISBN
9789189401037
Vad ska vi med skolan till? (häftad)

Vad ska vi med skolan till?

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2021-11-08
226
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vi lever i en tid av galopperande miljöförstöring, klimatuppvärmning, ökande fascism och extremism, fake news och propaganda. Utbildning har en viktig roll att spela de kommande decennierna. Unga behöver lära sig att orientera sig, finna sig en roll och känna att de kan göra världen till en bättre plats.

Eva-Lotta Hulténs bok Vad ska vi med skolan till? kretsar kring tre frågor: Vad ska vi med skolan till? Om vi inte vet vad vi vill åstadkomma kan vi ju inte avgöra vad vi ska göra. Först när vi har ett svar kan vi gå vidare till den andra frågan: Vilket innehåll ska skolan ha? Vad behöver man lära sig för att nå de där övergripande målen? Den sista frågan lyder Hur ska skolan arbeta? Alltså, när vi vet vad vi vill uppnå och vad vi vill förmedla hur gör vi?

Det mesta författaren föreslår ryms inom vad rådande styrdokument stadgar. Så vad väntar vi på?

Eva-Lotta Hultén har som utbildningsjournalist alltid lyft fram de goda exemplen och konstruktiva idéerna och tagit ett holistiskt grepp på frågor som rör skolan, dess roll i samhället och dess betydelse för individens utveckling.

Denna bok är en syntes av hennes slutsatser och tankar.

Eva-Lotta Hultén är författare och journalist, född 1972 och bosatt på västkusten. I snart femton år har hon skrivit om skolan för bland andra GP, DN, Sveriges Radio och Lärarförbundets olika tidningar. Hon har gjort reportage från svenska och europeiska skolor, intervjuat lärare, rektorer, forskare och skolmakthavare både i Sverige och utomlands, läst och recenserat doktorsavhandlingar, debatt- och reportageböcker och skrivit essäer och krönikor om utbildning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vad ska vi med skolan till?
  2. +
  3. Klara färdiga gå : en bok om konkurrism

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klara färdiga gå : en bok om konkurrism av Eva-Lotta Hultén (häftad).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eva-Lotta Hultén