Vägra kröka rygg : minnen, utblickar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2022-06-17
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Korpen
Dimensioner
206 x 134 x 23 mm
Vikt
490 g
SAB
Lz Theorin, Maj Britt
ISBN
9789189401297

Vägra kröka rygg : minnen, utblickar

Inbunden,  Svenska, 2022-06-17
249
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur kom arbetarjäntan från Göteborg in i FN:s finaste salonger och under kristallkronorna på UD? Hur blev jag den jag nu är?

En hel del har gjort ont i livet och i det politiska arbetet, en del till och med mycket ont, men också mycket har gjort gott. Jag vill inte ha något ogjort. Går det att påverka de stora männens politik nationellt och internationellt? Kan man vara både fredsaktivist, politiker och ambassadör samtidigt? Och därtill kvinna?

Om detta, om politiken och dess för- och nackdelar, fredsrörelsen och om mina erfarenheter som kvinna inom den nationella och internationella politiken skall jag berätta sa som jag minns det.

Stridbar och färgstark två ord som ofta använts för att beskriva Maj Britt Theorin. Vacker och välartikulerad kan läggas till karakteristiken. Den här berättelsen om hennes liv hjälper oss att första hur hon formades till en stark, värderingsdriven person som aldrig glömde sitt ursprung de fula, bruna kängorna från fattigvården eller kvinnokampen. Det var inte en dans på rosor. (Ur Margot Wallströms förord)

Maj Britt Theorin (1932-2021) riksdagsledamot, europaparlamentariker och nedrustningsambassadör var en av det moderna Sveriges mest orädda och folkkära politiker. Vägra kröka rygg är hennes framåtblickande memoarer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vägra kröka rygg : minnen, utblickar
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »