Destination Göteborg : Berättelser om liv, migration, religion och språk (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2023-03-17
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Korpen
Medarbetare
Jasim, Haky (foto)
Dimensioner
200 x 165 x 18 mm
Vikt
386 g
SAB
Ohdi
ISBN
9789189401402

Destination Göteborg : Berättelser om liv, migration, religion och språk

Häftad,  Svenska, 2023-03-17
223
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sverige har alltid präglats av folkomflyttningar. Både nu och genom historien har migration satt djupa spår i samhället och hos individer, och många i vårt land bär med sig minnet av att tvingas lämna den plats och det sammanhang där man växt upp. Vissa har tvingats på flykt, andra har frivilligt valt det.

Att fly sitt land och möta ett nytt språk, nya traditioner och nya sociala strukturer är i dag en erfarenhet som präglar många svenskars liv. Trots det är just den erfarenheten inte särskilt väl dokumenterad, i alla fall inte i form av berättelser från migranterna själva. I Destination Göteborg står ett antal enskilda göteborgares berättelser i fokus.

Även om berättelserna utspelar sig i specifik göteborgsk miljö lyfter de allmängiltiga frågor, framförallt upplevelsen av att lämna sitt hem bakom sig och att tvingas skapa sig ett nytt liv. De intervjuades röster visar på olika aspekter av migration men sammantaget ger de en bild av de komplexa frågor som individen ställs inför när man tvingats lämna allt välbekant och finna sig tillrätta i ett helt nytt sammanhang.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Destination Göteborg : Berättelser om liv, migration, religion och språk
  2. +
  3. Klanerna : den systemhotande brottsligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klanerna : den systemhotande brottsligheten av Jan Persson, Johannes Wahlström (pocket).

Köp båda 2 för 302 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »