Vi är inte idioter : klimat, ekonomi, demokrati (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2023-03-28
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Korpen
Dimensioner
200 x 130 x 18 mm
Vikt
370 g
SAB
Uh,Ocg
ISBN
9789189401457
Vi är inte idioter : klimat, ekonomi, demokrati (häftad)

Vi är inte idioter : klimat, ekonomi, demokrati

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2023-03-28
248
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Vi är inte idioter väcker grundläggande frågor om människosyn, om hur ekonomin i samhället organiseras och hur den kan omformas för att möta klimatkrisen och hoten mot demokratin.

Med utgångspunkt i aktuell forskning varnar Elisabeth Gerle för konsekvenserna av att betrakta människor som kunder i stället för som myndiga medborgare. Vi är inte vår egen lyckas smed. Vi är inte idioter. Klimat, ekonomi och demokrati är mer än individens eget ansvar.

 

Det är dags nu. Vi behöver ett större samtal om hur vi lever, vilka vi är och vad som är viktigt. För att våra ekosystem ska hålla. För att vi själva ska hålla. Läs Elisabeth Gerles bok så börjar vi där. (Jonna Bornemark)

Denna bok är ett bevis för att att en känslighet för komplexitet och visionär övertygelse inte är varandras motsatser. Det kanske till och med förutsätter vartannat. (Kent Wisti)

 

Elisabeth Gerle är författare, präst och etikprofessor. Hon har varit verksam vid universiteten i Lund, Uppsala, Stellenbosh och Princeton. Elisabeth Gerle har skrivit en rad böcker, senast Passionate embrace: Luther on love, body, and sensual presence (2017) och Allt är omöjligt. Och vi ger oss inte (2020).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vi är inte idioter : klimat, ekonomi, demokrati
  2. +
  3. Allt är omöjligt och vi ger oss inte : den stora fredsresan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt är omöjligt och vi ger oss inte : den stor... av Elisabeth Gerle (häftad).

Köp båda 2 för 507 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elisabeth Gerle