Tantaluskval (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2023-09-07
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Korpen
Översättare
Peter Lenken
Originaltitel
Tantaluskval
Dimensioner
200 x 128 x 10 mm
Vikt
160 g
SAB
Hceda.01
ISBN
9789189401648

Tantaluskval

Häftad,  Svenska, 2023-09-07
199
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Victoria Benedictsson tog sitt liv på Hotell Leopold i Köpenhamn år 1888. Fem år tidigare hade den blott 21-åriga Adda Ravnkilde tagit sitt liv på ett annat hotellrum i staden. Deras gemensamma nämnare: Georg Brandes.

Adda Ravnkilde hann skriva tre korta romaner som gavs ut efter hennes död. De väckte litterär sensation. Hennes sista roman, Tantaluskval, är en berättelse om lidelse och lidande.

Fröken Elisabeth Due tar tjänst som lärarinna i en köpstad på en av Danmarks mindre öar. Hon har stora planer för sitt liv, hon vill bli författare. Elisabeth förälskar sig i godsägaren greve Høeg. De har långa intellektuella samtal som sätter hennes livsideal på ända. Det är också en förbindelse som fördöms av de bigotta stadsborna.

Adda Ravnkilde skrev i en mycket medveten stil som sprängde ramar. Därför är hon litteraturhistoriskt intressant, trots sin korta tid som författare.

Nu utkommer Adda Ravnkilde för första gången på svenska. Tantaluskval är översatt av Peter Lenken som även skrivit ett introducerande efterord.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tantaluskval
  2. +
  3. Det osagda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det osagda av Kajsa Franchell (häftad).

Köp båda 2 för 446 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »