Hisingen : ön i gränslandet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2023-09-11
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Korpen
Dimensioner
172 x 134 x 21 mm
Vikt
316 g
SAB
Ncbi
ISBN
9789189401723
Hisingen : ön i gränslandet (häftad)

Hisingen : ön i gränslandet

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-09-11
271
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hisingen : ön i gränslandet Kan levereras innan julafton
Den ö som kallas Hisingen var i forna dagar en ögrupp. Än finns spår av den tidens öbor: en hällmålning i Tumlehed, en långdös i Svensby, fornborgar på bergstoppar som då var egna öar. Med landhöjningens hjälp fogades öarna så småningom samman.

I hundratals år sträckte sig riksgränsen mellan Sverige och Norge över Hisingen. Samma gräns delar än idag ön mellan Västergötland och Bohuslän. Men exakt var går gränsen egentligen? Frågan visar sig mer komplicerad än man kan ana. Den blir utgångspunkt för Martin Ahlstedts vandringar och utforskande av Hisingen och dess historia.

Hisingen är en stor och brokig ö. Här finns idag allt från ren landsbygd, med jordbruk, hästar och skog, till stadspuls, fabriker, industrier, och höghus- och villaområden om vartannat. Som ett helt land i miniatyr.

Hisingen - ön i gränslandet passar lika bra som sällskap under upptäcktsfärder på Hisingen som hemma i läsfåtöljen.

 

Martin Ahlstedt (f. 1979) är gymnasielärare i svenska och engelska. Han växte upp på Hisingen, i bohuslänska Backa. Hisingen - ön i gränslandet är hans första bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hisingen : ön i gränslandet
 2. +
 3. Guldet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Guldet av Henrik Johnsson, Henrik Von Eckermann, Malin Baryard-Johnsson, Peder Fredricson (inbunden).

Köp båda 2 för 470 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hisingen : ön i gränslandet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En pärla!
  Maria, 27 september 2023

  I en vackert formgiven volym finns berättelsen om ön Hisingens rika historia. Martin Ahlstedt har vandrat i landskapens gränslinje och skrivit levande, stringent och pedagogisk om de spår han funnit på sin väg.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Martin Ahlstedt

 • Göteborg förr och nu 2022

  Lars Gahrn, Per Hallén, Göran Axel-Nilsson, Martin Ahlstedt, Kristina Söderpalm

  Örgrytes förening med Göteborg 1922 uppmärksammas med tre artiklar av Lars Gahrn, Per Hallén respektive Göran Axel-Nilsson. I en artikel om landskapsgränsen på Hisingen visar Martin Ahlstedt hur intressant egen forskning i kulturlandskapet kan var...