Världsguldet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2023-12-27
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Korpen
Dimensioner
200 x 133 x 16 mm
Vikt
290 g
SAB
Hc
ISBN
9789189401846

Världsguldet

Häftad,  Svenska, 2023-12-27
249
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Världsguldet är en fristående fortsättning på romanerna Hallonöarna (2010) och Jonna och den gränslösa demokratin (2020). Utöver romanens fiktiva huvudpersoner förekommer ett stort antal i verkligheten existerande personer som Angela Merkel, de ryska och kinesiska ledarna Putin och Xi, den indiska författarinnan Arundhati Roy och Donald Trumps dotter Ivanka.

Efter en lång rad förvecklingar, slingerbultar och konfrontativa dialoger etableras både ett direktvalt världsparlament som en andra kammare i FN-systemet samt en världsvaluta knuten till guldet. Även världsfreden får en chans. Historien är som Hegel sa listigare än människorna.

Genom den politiska idéhistorien har det ibland hänt att politiska teoretiker tillgripit skönlitteraturen för att gestalta sina idéer. Politiken vore avsevärt fattigare utan dessa utopiska skildringar av det goda samhället. Med romaner som Världsguldet skriver Johan Lönnroth in sig i denna rika tradition.

Johan Lönnroth är matematiker och nationalekonom och har skrivit en rad böcker, huvudsakligen om ekonomisk idéhistoria. Han har suttit i Göteborgs Kommunstyrelse och i Riksdagen och var åren 1999 till 2003 vice ordförande i Vänsterpartiet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Världsguldet
  2. +
  3. Jonna och den gränslösa demokratin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jonna och den gränslösa demokratin av Johan Lönnroth (häftad).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johan Lönnroth