Anna Cassel : The saga of the rose (inbunden)
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Engelska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2023-02-15
Förlag
Bokförlaget Stolpe
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Illustratör/Fotograf
unspecified 231 Illustrations
Illustrationer
231 Illustrations, unspecified
Dimensioner
315 x 245 x 25 mm
Vikt
1562 g
SAB
Ibz Cassel, Anna
ISBN
9789189425828
Anna Cassel : The saga of the rose (inbunden)

Anna Cassel : The saga of the rose

he Tale of the Rose

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Engelska, 2023-02-15
389

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Konstnären Anna Cassel (1860 1937) har fram till nu lämnat ett förhållandevis blygsamt avtryck i konsthistorien. Hennes konst domineras av storslagna landskap och stadsmiljöer med motiv från Jämtland, Västmanland och Stockholm. Anna Cassel var nära vän med Hilma af Klint de samarbetade andligt och konstnärligt och var medlemmar i den kristna spiritualistiska gruppen De Fem, verksamma 1896 till 1907 och grundad av Sigrid Hedman (1855 1922). Parallellt med arbetet i De Fem, från 1906, samt efter att De Fem upplösts, fortsatte deras samarbete i en grupp som till slut utgjordes av tretton kvinnor. De arbetade gemensamt andligt och konkret med vad som är känt som Målningarna till templet.

Nästan ett sekel efter hennes död, börjar Anna Cassels betydelse för vad som är känt som Hilma af Klints verk träda i dagen.

I två essäer presenteras Anna Cassel här för en bredare publik och det blir tydligt att samarbetet mellan Cassel och Hilma af Klint var mycket djupare än vi tidigare vetat om. Detta är också första gången Cassels andliga verk Rosens saga tillgängliggjorts i bokform, vilket även var tänkt att ingå i det tempel som Hilma af Klint och hon planerade att uppföra.

"Boken om Anna Cassel bidrar till att spräcka modernismens omhuldade mytbildning om det ensamma geniet." Birgitta Rubin, Dagens Nyheter.

 

"Boken om Anna Cassel bidrar med en intressant pusselbit." Caroline Söderholm, Sydsvenskan.

 

"The Saga of the Rose är ett vackert praktverk, rikt illustrerad med bilder av Anna Cassel (1860-1973), många av dem är inte visade tidigare." Yvonne Gröning, Dala-Demokraten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Anna Cassel : The saga of the rose
 2. +
 3. Anteckningsbok A5 linjerad Acanthus by William Morris

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anteckningsbok A5 linjerad Acanthus by William ... av Flame Tree (anteckningsbok).

Köp båda 2 för 567 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Anna Cassel : The saga of the rose. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Anna Cassel
  AnnaAnna, 3 maj 2023

  Märkliga bilder och strålande måleri av en kvinna som var högst delaktig både ideologiskt och tekniskt i verket kallat Hilma af Klint. Anna Cassel var en självständig konstnär som har ett intressant måleri.

 2. Bilder
  Margaretha C, 3 april 2023

  Många intressanta bilder som Anna gjort. Hon och Hilma af K jobbade ihop med de stora bilderna som sägs vara Hilmas. Anna var en speciell kvinna.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna