Jag har ångrat mig - en sann berättelse (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (205.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Adriana Savin
Utgivningsdatum
2021-09-23
Förlag
Vibery Audiobooks
ISBN
9789189433847

Jag har ångrat mig - en sann berättelse Ljudbok

(3 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2021-09-23

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Idag kan man i Sverige bli kvinna eller man juridiskt utan att behöva undergå sterilisering och könskorrigering. Men så var det inte när Vanessa López var en 17-årig pojke. Därför valde hon då att påbörja behandlingen som skulle korrigera kroppen till själen. För valet att genomgå en fysisk könskorrigering har hon betalat ett högt pris.

I "Jag har ångrat mig" berättar Vanessa om vilka metoder hon fick ta till för att bli den kvinna hon är idag. Hur hon som omyndig tonåring hamnade på gatan där ett enda felsteg kunde leda till riskfyllda situationer och hur sjukvården bemötte en tonåring som var fast i fel kropp, något som varken hon eller samhället kunde acceptera. Detta är ingen bok för den med skrupler då denna sanna historia tar med läsaren på en intim resa som besvarar många frågor om transsexualism och som garanterat inte lämnar någon oberörd.

Vanessa López är född 1983 i Chile. Hon är uppväxt i Malmö men bor numera i Stockholm. "Jag har ångrat mig" är hennes första bok. Hon jobbar även som aktivist, frilansskribent och föredragshållare.

Mer info: vanessalopez.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Vanessa López