Livsåskådning och värderingar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2021-11-08
Förlag
Vulkan
Dimensioner
12 x 143 x 84 mm
Vikt
135 g
SAB
Dg
ISBN
9789189462014
Livsåskådning och värderingar (häftad)

Livsåskådning och värderingar

Häftad,  Svenska, 2021-11-08
204

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

  • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken vänder sig till alla som är intresserade av livsåskådning.Den är särskilt avsedd för högskoleutbildningar för kontaktyrken som vårdpersonal, socionomer, lärare, poliser, diakoner med flera.Denna bok är även lämplig som bredvidläsning i gymnasieskolan i ämnena filosofi och religion.
Inledningen berör begrepp i textanalys inklusive retorikanalys och argumentationsanalys. Sedan följer kapitelvis:1. Begreppen attityd, värdering, grundhållning, livsåskådning och ideologi2. Begreppen etik och moral med underkategorier3. Påverkan och ställningstaganden4. Läpparnas bekännelse och vad vi gör5. Livsåskådningar i vår tid6. Etiska dilemman. Ett diskussionsunderlag
Därefter följer en bilaga av Lars Naeslund som utreder begreppet värdegrund och vidare anlägger teologiska synpunkter på livsåskådningar och agerar "critical friend" till huvudtexten i boken. Göran Linde och Lars Naeslund är både professor emeritus i pedagogik vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Livsåskådning och värderingar
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (inbunden).

Köp båda 2 för 283 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Göran Linde