Lust och fägring (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2022-06-04
Förlag
Lava Förlag
Medarbetare
Landby, Mikael (form)
Dimensioner
28 x 198 x 142 mm
Vikt
320 g
SAB
Hc
ISBN
9789189484368

Lust och fägring

(7 röster)  |   Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-06-04
189
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hade det inte varit för den förlovade och fördömda sommaren 1994, för det där fruktansvärda som inte borde ha hänt men som ändå gjorde det, ja då hade livet blivit annorlunda. För Oskar Poncet och Agnes Karlsson-Tierney, men också för andra. Och efter ett kvarts sekel av tystnad, när tiden har runnit ut och sanningen måste berättas, då kan allt ställas tillrätta. Eller gå i kras.

"Lust och fägring" är en roman om kärlek, skuld och lojalitet som utspelar sig den heta vm-sommaren 1994 och får sin upplösning tjugofem år senare. Den har jämförts med Håkan Nessers roman "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö" som en nostalgisk uppväxtskildring där en av ungdomens somrar får ödesdigra konsekvenser.

Fredrik Blomqvist (f. 1986) är författare, statsvetare och läromedelsutvecklare, verksam som projektledare inom skolforskning vid Mälardalens universitet. Han är bosatt i Mariefred. "Lust och fägring" är hans skönlitterära debut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lust och fägring
 2. +
 3. Hjortronmyren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjortronmyren av Ulrika Lagerlöf (inbunden).

Köp båda 2 för 384 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Lust och fägring. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nostalgisk och skickligt berättad
  David Danielsson, 3 maj 2023

  På omslagets framsida står "Ett brott. Ett löfte. Tjugofem år". Vad jag möts av är en ungdomsskildring som är universell, men samtidigt bunden till en plats och en tid som kan väcka nostalgi och igenkänning hos läsaren. Det är sommaren -94. "När vi gräver guld i USA" (GES) är ledmotivet under fotbolls-VM. Brolin, Ravelli och Henrik Larsson spelar i landslaget och Uppsala sjuder av kollektiv fotbollspatriotism. Alkoholen flödar, även för de minderåriga karaktärerna. Oskar Poncet är sjutton år ... Läs hela recensionen

 2. Svensk nostalgi!
  Saga, 1 mars 2023

  Boken utspelar sig i slutet av 90-talet och slungar dig tillbaka till en varm nostalgisk sommar fylld med känslor, drama och kärlek. Denna bok kan läsas av alla, erfaren som nybörjare. Köp, läs och njut!

 3. Om ungdomskärlek med konsekvenser.
  Frolids_bokhylla, 9 oktober 2022

  'Lust och fägring' av Fredrik Blomqvist handlar om Oskar och Agnes som möts och tycke uppstår. De har en fantastisk sommar tillsammans med vänner, segelbåt, kärlek och en en del fylla. Så händer något som förändrar allt. Det dröjer 25 år innan Oskar kan berätta sanningen. Allt ska ställas till rätta, eller raseras allt än en gång?
  En fin berättelse med bra karaktärer och fina miljöbeskrivningar. Om ungdomens heta känslor, fylla, oövervinnerliga styrka och mod. Om kärlek, vänskap, skuld o... Läs hela recensionen

 4. Fantastiskt berättad
  @i_min_bokhylla (instagram), 29 september 2022

  Hade det inte varit för den förlovade och fördömda sommaren 1994, för det där fruktansvärda som inte borde ha hänt men som ändå gjorde det, ja då hade livet blivit annorlunda. För Oskar och Agnes och de andra.

  Och efter ett kvarts sekel av tystnad, när tiden har runnit ut och sanningen måste berättas, då kan allt ställas tillrätta. Eller gå i kras.

  Lust och fägring är en välberättad roman om kärlek, skuld och lojalitet, en vacker och känslosam bladvändare som blandar både sv... Läs hela recensionen

 5. En riktigt bra bok för hängmattan
  Stina, 7 juni 2022

  En skön sommarbok som blandar glädje, spänning, kärlek och en hemlighet! Tar ett tag innan boken tar fart men jag lovar er, ni kan inte lägga bort den sedan. Oväntat slut.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Fredrik Blomqvist