Dit du går, följer jag (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (376.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ella Schartner, Ellen Jelinek
Utgivningsdatum
2021-10-25
Utmärkelser
Årets bok
Förlag
Romanus & Selling
ISBN
9789189501072

Dit du går, följer jag Ljudbok

(89 röster)  |  Läs 11 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-10-25

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor

Utsedd till Årets bok 2022!

Nominerad till Årets bok 2022!

Vid sekelskiftet 1900 flyr Unni, Armod och lille Roar från Norge för att finna ett nytt hem. I Hälsingland slår de sig ner i ett ödetorp i skogen mellan människoland och vildmark. Den lilla flocken tvingas huka under naturens och skogsbondens brutala nycker i det nya landet med blå berg och svartmörka skogar.

Mer än sjuttio år senare sitter Kåra vid köksbordet som Armod byggde. Hon planerar begravningen för sin svärfar Roar. Det gror mörkt i hörnen. Vad var det egentligen som hände för länge sedan, när Roars föräldrar kom till huset? Unnis och Armods kärlek var större än allt. Kåras oro är lika stor. Nu vill hon bryta tystnaden och avslöja hemligheterna. "Dit du går, följer jag" är en dramatisk historisk roman om hur beroende vi alla är av varandra och om kärlek över alla gränser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Dit du går, följer jag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Följa två generationer
  Mitha, 16 mars 2024

  Intressant att följa med två generationer. Kvinnornas kamp för att överleva. Bitvis tragiska händelser. Unnis berättar röst var sävlig och monotont, det var lät att börja tänka på annat!

 2. Vilken debut!
  -, 27 mars 2023

  En fantastisk debut som kommer stanna i mitt minne länge. Otroliga skildringar om livets mödor och starka känslor. Du får inte missa den här.

 3. Fängslande familjedrama
  -, 11 januari 2023

  Otroligt välskriven debut! I början tyckte jag mest om att lyssna på Unnis kapitel men allteftersom växte även Kåras berättelse. Bitvis en smärtsam skildring av fattigdomens hjälplöshet och kvinnors utsatthet men berättelsen genomsyras också av kärlekens kraft. Mycket läsvärd!

 4. Fin historia
  -, 7 januari 2023

  Fastnade direkt och sträcklyssnade. Fin berättelse som sträcker sig över fler generationer. Sorglig och djup.

 5. Bra & fängslande
  -, 30 december 2022

  En mycket fängslande bra bok, bra skriven och väldigt sorglig emellanåt.

 6. Speciell släktkrönika
  -, 5 december 2022

  Fint skriven och lite omständlig tills man kommer in i upplägget. Vackra naturbeskrivningar och bra gestaltning.

 7. Fantastisk!
  -, 9 november 2022

  En bok som är svår att släppa, kommer att bära med mig personerna länge länge. Stundvis väldigt tung och sorglig men med kärleken framför allt till barnen som ett ljus i mörkret. Älskade den.

 8. Mörk och komplicerad släkthistoria
  -, 3 november 2022

  Språket är vackert och målande. Men i min smak blir det för mycket beskrivningar och vindlingar om varje liten detalj. Mer som dikt än som skönlitteratur. Författaren grottar ner sig i det fattiga, trasiga och lite äckliga. Boken står och stampar på många ställen, men slutet är väl genomtänkt när trådarna vävs samman.

 9. Vår historia
  - (Stockholm), 26 oktober 2022

  Jag är helt bergtagen. Boken utspelas i min hälsingesläkts hemtrakter och i nästan i nutid. Den äldre kvinnan kunde vara min farmor och den yngre mina fastrar. För mig har det berättats om oåren runt förra sekelskiftet och hur de besuttna utnyttjade de svagare. Min farfar var maskinist vid sågen, dvs fast jobb, trots det så åt man sig ofta mer hungrig än mätt. Jag blev så tagen av boken att jag köpte den i papper för att enklare kunna återvända till vissa, flera, rader.

 10. Bäst hittills
  Bokdjungeln , 7 juli 2022

  Kul med en bok som utspelar sig i Hälsingland. Det tillhör ju inte direkt vanligheten.
  Jag blev väldigt tveksam när jag började lyssna på boken. Kände först att det inte skulle vara en bok för mig. Men ju längre jag lyssnade desto mer började jag gilla den och tillslut ville jag inte sluta. Jag uppskattar de två parallella historierna och även fast boken inte är uppbyggd kronologiskt så tycker jag att innehållet flyter på väl och tydligt. Boken är mörk och stundtals vill jag gråta men den... Läs hela recensionen

 11. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 17 juni 2022

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Den här boken, Dit du går, följer jag, är författaren Lina Nordquists debutbok. Och jag tyckte att det var en mycket bra debut. Boken är välskriven, gripande, otäck, intressant, berörande, hemsk, sorglig, spännande, oförutsägbar, och väldigt, väldigt bra. Jag kan varmt rekommendera boken. Och jag kommer definitivt att läsa författarens nästa bok, som kommer ut i höst. (Den här boken är en av dom tolv nominerade böckerna i Årets Bok. Och det är den sjätte boken som jag har läst av dom nominerade).

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Lina Nordquist