Kommentar till Heideggers Vara och tid (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Södertörn Philosophical Studies (del 33)
Antal sidor
114
Utgivningsdatum
2023-03-23
Upplaga
1
Förlag
Södertörns högskola
Dimensioner
227 x 153 x 6 mm
Vikt
205 g
SAB
D
ISBN
9789189504240

Kommentar till Heideggers Vara och tid

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-03-23
169
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Martin Heideggers Vara och tid (Sein und Zeit) från 1927 är ett av det förra seklets mest centrala filosofiska verk. Genom sin radikala ansats att på nytt ställa den ontologiska frågan om varats mening utifrån en samtida horisont har den på djupet påverkat det filosofiska landskapet. Inom ramen för sin förberedande analys av den mänskliga existensen myntar och utvecklar Heidegger där begrepp som "i-världen-varo", "tillhandshet", "omsorg", "kastadhet", "egentlighet", "tidslighet" och "historicitet".

Kommentaren bygger på en under många år utarbetad kurs och ger en överskådlig inledning till hela verket. Den följer dess egen rörelse, kapitel för kapitel, sätter terminologiska innovationer i perspektiv och genomlyser den underliggande strukturen. Inför denna nyutgåva har texten reviderats och harmoniserats med Jim Jakobsson nu aktuella översättning. I ett appendix finns förslag på vidare läsning och ett begreppsindex.

Hans Ruin är professor i filosofi vid Södertörns högskola, och har även bland annat publicerat Frihet, ändlighet, historicitet: Essäer om Heideggers filosofi (2013).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kommentar till Heideggers Vara och tid
 2. +
 3. Den konstgjorda intelligensens gränser (RJ 2022: Efter digitaliseringen)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den konstgjorda intelligensens gränser (RJ 2022... av Hans Ruin (häftad).

Köp båda 2 för 224 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kommentar till Heideggers Vara och tid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. månskenet från en solig bok
  Lilian Goldberg, 3 juli 2023

  Hans Ruin har gjort ett bra jobb med att förmedla frukterna av sitt eget arbete med Heideggers "Sein und Zeit". Boken är pedagogiskt uppbyggd, och han klarar sej bra ur den delikata uppgiften att få de uttrycksfulla tyska filosofitermerna att inte låta för nördiga, krystade och konstiga i sina svenska översättningar. "I-världen-varon" är acceptabelt, även om svenskan verkar ha en tendens att göra allting lite mer materiellt än det blir på tyska.
  Hans Ruins kommentar är en smal sak på 100 ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hans Ruin