Kommentar till Heideggers Vara och tid (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Södertörn Philosophical Studies (del 33)
Antal sidor
114
Utgivningsdatum
2023-03-23
Upplaga
1
Förlag
Södertörns högskola
Dimensioner
227 x 153 x 6 mm
Vikt
205 g
SAB
D
ISBN
9789189504240
Kommentar till Heideggers Vara och tid (häftad)

Kommentar till Heideggers Vara och tid

Häftad, Svenska, 2023-03-23
173
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Martin Heideggers Vara och tid (Sein und Zeit) från 1927 är ett av det förra seklets mest centrala filosofiska verk. Genom sin radikala ansats att på nytt ställa den ontologiska frågan om varats mening utifrån en samtida horisont har den på djupet påverkat det filosofiska landskapet. Inom ramen för sin förberedande analys av den mänskliga existensen myntar och utvecklar Heidegger där begrepp som "i-världen-varo", "tillhandshet", "omsorg", "kastadhet", "egentlighet", "tidslighet" och "historicitet".

Kommentaren bygger på en under många år utarbetad kurs och ger en överskådlig inledning till hela verket. Den följer dess egen rörelse, kapitel för kapitel, sätter terminologiska innovationer i perspektiv och genomlyser den underliggande strukturen. Inför denna nyutgåva har texten reviderats och harmoniserats med Jim Jakobsson nu aktuella översättning. I ett appendix finns förslag på vidare läsning och ett begreppsindex.

Hans Ruin är professor i filosofi vid Södertörns högskola, och har även bland annat publicerat Frihet, ändlighet, historicitet: Essäer om Heideggers filosofi (2013).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommentar till Heideggers Vara och tid
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 252 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hans Ruin