Katolska läroår : Uppsala-Paris-Rom (inbunden) Katolska läroår : Uppsala-Paris-Rom
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2022-05-13
Upplaga
2
Förlag
Veritas Förlag
SAB
Lz Vallquist, Gunnel
ISBN
9789189506039
Katolska läroår : Uppsala-Paris-Rom (inbunden)

Katolska läroår : Uppsala-Paris-Rom

Inbunden,  Svenska, 2022-05-13
249 304 Du sparar 55 kr!
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
På Marie Bebådelsedag den 25 mars 1939 konverterade Gunnel Vallquist till den katolska kyrkan. I »Katolska läroår« blir det tydligt att det för henne inte var slutet på en resa, utan början - en »utbildning till katolik« såväl som ett »bildningsarbete« - vilken kom att prägla hela hennes långa och händelserika liv. Hågkomsten av mötet med många goda tjänare - vigda eller ej - liksom känslan av att vara en liten del av en väldig koloss och med uppdrag att förvalta gäller även oss.

Här får vi följa Gunnel Vallquist under dryga tjugo år, vilka mer än andra formade och utmanade henne som katolik. Andra Vatikankonciliet (1962-1965) och dess reformarbete kom att utmana henne på nytt. Till kyrkans andliga skatter - liturgin, fromhetslivet, mystiken - fogades nu påveämbetets vis à vis lekmännens roll och ekumeniken som avgörande spörsmål.

I »Katolska läroår« möter en del konflikter och personliga besvikelser, men det är ändå hoppet och hoppfullheten om hela den katolska kyrkan som genomsyrar framställningen. Epilogen manar till eftertanke, särskilt vad gäller kyrkan som en levande organism, med levande stenar.

»Katolska läroår« utkom första gången 1995. Detta är den andra utgåvan med varsam språklig revidering av Carl Otto Werkelid.

GUNNEL VALLQUIST (1918-2016) var författare, översättare och ledamot av Svenska Akademien. Hennes författarskap präglades av teologiska, religiösa, kyrkliga angelägenheter och hon var en oförtröttad röst i kampen mot okunnighet och florerande fördomar om den katolska kyrkan och hennes lära i en svensk kontext.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Katolska läroår : Uppsala-Paris-Rom
  2. +
  3. Nordiska gudasagor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordiska gudasagor av Katarina Harrison Lindbergh (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunnel Vallquist