Papporna, sönerna, våldet (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2022-08-17
Förlag
Verbal Förlag
Dimensioner
20 x 131 x 13 mm
Vikt
250 g
SAB
Ohj,Oe
ISBN
9789189524125
Papporna, sönerna, våldet (häftad)

Papporna, sönerna, våldet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2022-08-17
245
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Media visar upp bilder på mammor som nattvandrar, mammor som uppvaktar politiker, mammor som skapar nätverk. Mammor som försöker skydda sina barn. För varje skjutning växer mammornas börda av vanmakt och sorg.

Men var är papporna? Var är männen, de unga pojkarnas förebilder? Vad har papporna för roll för det våldsförebyggande arbetet? Vi vet att de finns och att de är minst lika förtvivlade. Men de hörs inte.

I reportageboken Papporna, sönerna, våldet träffar vi poliser, socialarbetare och eldsjälar. Men framförallt pappor, som får komma till tals utan att vi avbryter dem. Gamla som unga, några med kriminell bakgrund, andra som aldrig trampat på fel sida om lagen. Några är födda i Sverige, andra inte. Men varje pappa har sin historia att berätta.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Papporna, sönerna, våldet
 2. +
 3. Händelser vid vatten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Händelser vid vatten av Kerstin Ekman (storpocket).

Köp båda 2 för 354 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Papporna, sönerna, våldet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Personlig och insiktsfull
  Peter Sture Hovstadius, 1 november 2022

  Papporna Sönerna Våldet är först och främst en samling närgångna och berörande skildringar av pappor som i samhällets ögon har misslyckats med sin uppgift att uppfostra sina söner till välanpassade medborgare. Med ett väl utvalt antal personliga intervjuer förstår man dock snabbt att de finns en djupare och ofta komplex orsaksbild till deras misslyckande - inte sällan bestående i en egen personlig livskamp att försöka anpassa sig till en omöjlig situation.

  Jag tänker hur jag själv s... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Kromosom nummer nio : en bok om ilska, livslust, kärlek och en ovanlig diagnos

  Beata Hansson

  Det här är boken för dig som behöver annorlunda raggningstips och vill lära dig skriva verkningsfulla kärleksbrev. Och för dig som är nyfiken på vad som händer om man med en permobil tuschar in i ett djurparkshägn av glas, så att det går sönder. E...

 • Mille Markovic : biografin

  Deanne Rauscher, Beata Hansson

  Den 23 januari 2014 sköts Mille Markovic ihjäl med fyra skott i huvudet. Han hittades på kvällen sittande i sin bil vid Ståltrådsvägen i Ulvsunda i Bromma. Han blev 52 år. Detta är hans biografi. Mille Markovics första minne är när hans mor hittad...