Farväl till skammen (inbunden) Farväl till skammen
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2022-11-21
Förlag
Verbal Förlag
Översättare
Johanna Holmberg
Originaltitel
Adieu ma honte
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
216 x 142 x 16 mm
Vikt
338 g
SAB
Rbz Belgacem, Ouissem
ISBN
9789189524187
Farväl till skammen (inbunden)

Farväl till skammen

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2022-11-21
99 239 Du sparar 140 kr!
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Jag är bögen som aldrig avslöjades. Jag rörde mig i en machovärld i åratal utan att någon anade sig till min sexualitet och hela tiden spelade jag febrilt en roll som långsamt förtärde mig. I dag är jag beredd att låna min röst åt alla dem som betalar ett högt pris för sitt annorlundaskap."

Ouissem Belagacem lärde sig spela fotboll på gatan mellan hyreslängorna i Beisson. Tack vare sporten kunde han lämna sin fattiga uppväxt bakom sig och vinna respekt som spelare på hög nivå. Men framgången hade ett pris. Han tvingade länge dölja sin sexualitet och till slut tvingade homofobin honom att överge en framgångsrik karriär.

I Farväl till skammen gör Ouissem Belgacem upp med den homofobi, rasism och sexism som fotbollen ännu brottas med. Det är en stark berättelse om att växa upp i en förort med stenhårda manlighetsideal, våld och utsatthet. Men också om modet att förändra.

Ouissem Belgacem (f. 1988) spelade flera år för Toulouse FC och är idag entreprenör. Boken är skriven med Éléonore Gurrey.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Farväl till skammen
  2. +
  3. Fröding dansade aldrig på bögklubb i Damaskus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fröding dansade aldrig på bögklubb i Damaskus av Fredrik Apollo Asplund (pocket).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »