Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2022-10-03
Förlag
Fri Tanke
Dimensioner
193 x 128 x 23 mm
Vikt
350 g
SAB
Bfk
ISBN
9789189526525

Konsten är vi

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-10-03
219
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
När Lars Vilks tragiskt förolyckades hösten 2021 blev hans verk återigen en stötesten för konstens institutioner. Hur ska museichefer, curatorer och kritiker ta sig an det centrala verket Profeten M. som rondellhund? Ett konstverk vi alla ingår i – men som konstvärlden gjort sitt bästa för att nonchalera.

Lars Vilks rondellhund har varit mer närvarande i debatten än något annat verk i modern tid. Det ställer frågor om yttrandefrihet, religionens roll i samhället, tolerans och mångkultur. Det har också öppnat mångas ögon för vad ett konstverk kan vara. Men vilken tradition verkar det i och vad ville Vilks egentligen med det?

I Konsten är vi följer kritikern Mårten Arndtzén rondellhunden från dess rötter i 1960-talets öppna, processinriktade konst och in i en samtid där tålamodet med det mångtydiga tycks ha sinat. Kan konsten visa oss en väg vidare?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konsten är vi
 2. +
 3. Trilogin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trilogin av Jon Fosse (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konsten är vi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant redovisning om hur Konst blir bedömd
  Ewa A i Umeå, 1 april 2024

  Bra diskussion om att Konst värderas och ifrågasätts av "tjänstemän",inte av konsterfarenhet och kunskap.Däremot behöver man inte vara konstvetare för att uppskatta boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mårten Arndtzén

 • Sophie Tottie : Aiwhetl (catalogue and related works)

  Mårten Arndtzén, Magnus Bons, Connie Butler, Luis Camnitzer, Sophie Tottie

  In Sophie Tottie s recent work re-workings of previous work, text material and leftover products like paint and brush cleaner are incorporated and reused in new work. Tottie s works function as prisms that weigh, measure, and materialize something...