Jordens sång : essäer om Tolkiens tankevärld (inbunden) Jordens sång : essäer om Tolkiens tankevärld
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2023-08-01
Förlag
Fri Tanke
Dimensioner
195 x 127 x 20 mm
Vikt
320 g
SAB
Gez Tolkien, J. R. R.
ISBN
9789189526570
Jordens sång : essäer om Tolkiens tankevärld (inbunden)

Jordens sång : essäer om Tolkiens tankevärld

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-08-01
119 258 Du sparar 139 kr!
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
På randen till den fjärde tidsåldern hotar en exploaterande makt Midgårds skogar och stränder. Mordor och Isengård breder ut sitt herravälde över jorden, skövlar skogar och manipulerar det naturliga livet till oigenkännlighet. Efter de första åldrarnas stora drama finns endast ruiner och bleknande minnesmärken kvar. Men under allting genomsyras världen fortfarande av en särskild närvaro, magi och livsenergi.

I reaktion mot det industriella och avförtrollade modernitetens Europa ville J.R.R. Tolkien med sina böcker om Ringens brödraskap påminna sina läsare om något som gått dem förlorat: en förtrollad värld och en förundran över tingens, naturens och livets gåtfullhet.

I Jordens sång lyfter författaren och kritikern John Sjögren fram de filosofiska motiven av liv och död, tid och minne, människa och maskin som ger berättelserna om Midgård deras särskilda djup och lockelse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jordens sång : essäer om Tolkiens tankevärld
  2. +
  3. Ringens återkomst : texter om Tolkien

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ringens återkomst : texter om Tolkien av Judith Kiros, John Sjögren, Jerry Määttä, Inger Edelfeldt, Finn Zetterholm (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jordens sång : essäer om Tolkiens tankevärld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Insiktsfullt om Tolkien
    Henrik Mjörnell, 22 september 2023

    För dig som vill veta mer om Tolkiens idévärld och filosofiska motiv till frågor som rör sökandet efter mening och människans plats i livets stora berättelse.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av John Sjögren