Nationalstaten : en essä om liberal nationalism och Sveriges framtid (inbunden) Nationalstaten : en essä om liberal nationalism och Sveriges framtid
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2022-08-22
Förlag
Fri Tanke
Dimensioner
192 x 127 x 18 mm
Vikt
287 g
SAB
Ocgac
ISBN
9789189526662
Nationalstaten : en essä om liberal nationalism och Sveriges framtid (inbunden)

Nationalstaten : en essä om liberal nationalism och Sveriges framtid

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-08-22
99 239 Du sparar 140 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den svenska debattens förskjutning mot frågor om mångkultur, invandring och svenskhet har inneburit ökad polarisering och en omvälvning av det politiska landskapet. Efter att ha dominerats av ekonomisk-politiska frågor förefaller vår tids politiska strid stå mellan den etablerade liberala demokratin och en populistisk nationalism som hotar denna ordning.

I Nationalstaten visar statsvetaren Björn Östbring att dagens politiska samtal tyngs av en rad missuppfattningar om vad nationalism faktiskt innebär. Nationen är inte det öppna samhällets fiende. I själva verket har den sedan länge utgjort det oartikulerade ramverk inom vilket den liberala demokratin verkar, i såväl politisk filosofi som praktik.

Bortom ett radikalt vägval mellan liberal öppenhet och nationalistisk slutenhet påminner Östbring om att det finns en tredje väg, rotad i en bortglömd idétradition: liberal nationalism.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nationalstaten : en essä om liberal nationalism och Sveriges framtid
 2. +
 3. Spengler i Sverige : den svenska receptionen av Oswald Spenglers teser om världshistorien och Västerlandets undergång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spengler i Sverige : den svenska receptionen av... av James Cavallie (inbunden).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nationalstaten : en essä om liberal nationalism och Sveriges framtid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Resonerande
  Charlotta Kjellström, 14 februari 2023

  Boken är resonerande och intressant, den undersöker nationalismen, nationalstaten och vad som ryms under begreppen. Jag uppskattar särskilt avpolitiseringen av dem.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Björn Östbring

 • Migrationspolitiska dilemman

  Björn Östbring

  Den globala flyktingkrisen ställer Sverige inför en svårhanterlig politisk och moralisk fråga. Vilka skyldigheter har vi mot människor på flykt, och finns det en gräns för hur många flyktingar vi kan ta emot? I den politiska debatten går det att s...