Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
211
Utgivningsdatum
2023-05-21
Förlag
Kunskapshuset Förlag
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
390 g
SAB
Uh
ISBN
9789189547094

Vägen till ett hållbart liv : krossa livsmyterna

(3 röster)  |   Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2023-05-21
243
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Han blev ingenjör och forskare för att rädda världen med mer avancerad teknik, men insåg att han själv var problemet - inte lösningen. Allt han gjorde var en belastning för planeten. Han började göra upp med de olika vanföreställningar - livsmyter - som ledde honom helt fel i livet.

Tekniken är lösningen på alla problem och tillväxt ska ge mer åt alla är två av de sju livsmyter som Göran Christiansson tar upp i boken. I en tid där teknik framför allt förstör vår planet och tillväxt i sämsta fall ger oss fler prylar, lyfter han fram vad som faktiskt gagnar oss: kunskap, visdom och naturen. Berättelsen om den egna vägen till ett hållbart liv ackompanjeras av intervjuer med ett flertal andra personer som gjort olika typer av gröna omställningar. "Livet blir rikare och mer meningsfullt när vi lever med båda fötterna på jorden och agerar i linje med våra värderingar", menar Christiansson som idag driver en plantskola för nötträd.

Göran Christiansson är teknologie doktor i tillämpad matematik och robotteknik och blev en framgångsrik forskningschef i verkstadsindustrin inom robotar, vindkraftverk och mikroskopiska sensorsignaler. Efter en tid i Asien märkte han att tekniken sällan löser problem utan snarare förstör planeten, vars naturresurser dessutom är på väg att ta slut. Han och hans familj ställde om och blev klimataktivister och cykelfantaster. Göran jobbar idag uteslutande med hållbarhet på olika sätt som ekobonde, nötträdsodlare, föreläsare och författare och bor på en gård i Laholm, Halland. Vägen till ett hållbart liv: Krossa livsmyterna är hans första bok för allmänheten.

Boken är pedagogisk och fungerar som undervisnings- eller diskussionsunderlag, men den ger också inspiration för var och en att stegvis hitta sin väg mot omställning. Hållbarhet som hobby är ett bra sätt att börja, därifrån leder resan vidare. Vägen till ett hållbart liv går genom att krossa livsmyterna och byta det ekologiska fotavtrycket till det ekologiska handavtryck som växer i samklang med jorden.
BTJ-häftet nr 10, 2023. Lektör Ive Brissman
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vägen till ett hållbart liv : krossa livsmyterna
 2. +
 3. Professionell klimatbevakning - Guide för en konstruktiv journalistik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Professionell klimatbevakning - Guide för en ko... av Anders Bolling, Svenolof Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 483 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vägen till ett hållbart liv : krossa livsmyterna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intresseväckande
  Monica, 21 juni 2024

  Mycket bra och även underhållande läsning. Tar upp myter och föreställningar som är lätta att förstå och kanske delvis känna igen sig i - fantastiskt att se bakom myterna och med vilken lätthet man kan krossa dem!

 2. En annan livsstil är möjlig.
  Torbjörn Karlsson, 23 april 2024

  Det går att byta från en framgångsrik ingenjörskarriär, till ett liv som nötodlare. Man behöver för sig själv klargöra vad som är viktigt och i vilket sammanhang man kan göra det som känns bäst för sig själv och andra. Vad är framgång? Göran beskriver sin resa genom livet och hur han hamnat där han är nu. Välskriven bok med många bra hänvisningar till fakta och böcker för fördjupning.

 3. Välskriven och angelägen
  Staffan G, 1 augusti 2023

  Fint och insiktsfullt formulerat om hur vårt sätt att leva och våra samhällen behöver förändras för att vår planet ska vara möjlig att bo på. Många goda exempel och referenser, känns trots att den är ganska tunn väldigt genomarbetad. Rekommenderas!

Visa alla 3 recensioner