Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Utgivningsdatum
2022-05-21
Förlag
Lilla Hoi
Illustratör/Fotograf
Ulrika Arenius
Dimensioner
215 x 150 x 25 mm
Vikt
264 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189549012
Ramona och den dumma coronan (kartonnage)

Ramona och den dumma coronan

Kartonnage, Svenska, 2022-05-21
159
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En dag när nioåriga Ramona går hem från skolan ser hon ett underligt ord på tidningarnas löpsedlar. Corona. Det är ett virus som ser ut som en röd klämboll med sugproppar. Fast man inte kan se det. Helkonstigt!

Snart börjar corona ställa till oreda i vardagen. Plötsligt ska man "hålla distans" till klasskompisarna. Man kan inte gå hem till andra längre och pappa har sitt kontor i sovrummet medan mamma jobbar hårt på sjukhuset. Dessutom hör Ramona oroväckande hostningar från den trevliga grannen ovanför. Men värst av allt är kanske ändå att hon inte kan träffa sin älskade farfar.

Genom pandemins första år gör familjen sitt bästa för att livet ska vara så bra som möjligt, och den glada hunden Tellus hjälper så klart till. Men ingenting är sig riktigt likt och Ramona måste komma på den ena smarta lösningen efter den andra för att inte låta det dumma viruset vinna.

Ramona och den dumma coronan är en upplyftande berättelse och ett stöd för barn att reflektera kring hur pandemin har påverkat vår tillvaro.

Längst bak i boken finns frågor att prata med barnet om på förskolan, i skolan eller i hemmet.

Maria Isacsson föddes 1975 i Uddevalla. Hon bor i Stockholm och jobbar som kommunikationschef samt som skönlitterär redaktör. Maria romandebuterade med Ensamfararen 2017.
Anna Sarkadi föddes i Budapest 1974 och bor idag i Uppsala där hon är specialistläkare och professor i socialmedicin vid Uppsala universitet.

Författarduon Maria Isacsson och Anna Sarkadi har skrivit en mycket sympatisk text som inte väjer för de svåra frågorna /.../ Det är en välskriven text med ett flytande språk som är lätt att läsa högt och med alldeles lagom mycket dramatik. Den fångar fint Ramonas upplevelser. /.../ Boken avslutas med förslag till frågeställningar att samtala med barn om efter läsningen.
BTJ-häftet nr 9, 2022. Lektör Brita Elmers
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ramona och den dumma coronan
 2. +
 3. Resan till Interversum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resan till Interversum av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Föräldrar, förskola och skola - Om mångfald, makt och möjligheter

  Anne Harju, Ingegerd Tallberg Broman, Annika Månsson, Ann-Christine Vallberg Roth, Anna Sarkadi

  I den här boken belyser författarna föräldrasamverkan, föräldrastöd och förhållande mellan föräldrar och förskola/skola i mångfaldens samhälle utifrån intervju- och observationsstudier, statistik, skönlitteratur, webbsidor, grundutbildningskurser ...

 • Ensamfararen

  Maria Isacsson

  Valdemars och Sagas vägar korsas - vid första anblicken ett obetydligt möte. Han snubblar på en stig i Observatoriehöjden i Vasastan och hon räcker den äldre mannen en hjälpande hand. Strax därefter blir Sagas pappa oväntat sjuk. Det står snart kl...