Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Mysterierna i Sörbodane (del 4)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2024-04-21
Förlag
Lilla Hoi
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
473 g
SAB
Hcg
ISBN
9789189549043

Rubinens gåta

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2024-04-21
144
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hemligheter från det förflutna väcks åter till liv när Emma och Carl-Fredrik lyckas ta sig in i en låst byrålåda hemma hos Emmas mormor. I den finns berättelsen om godset Vittlanda, och ledtrådar till hur de kan hitta en mycket speciell rubin som varit försvunnen i många år. Deras efterforskningar leder dem till Gärrekasen, en övergiven plats i skogen som bevittnat många hemskheter. Men deras gamla fiende Johan Skarp är också ute efter ädelstenen och dess hemligheter och snart växer hotet mot de båda vännerna. Ska de lyckas lösa mysteriet med rubinens gåta och få klarhet i vad som egentligen hände i Sörbodande för så länge sedan?

Rubinens gåta är den fjärde och sista fristående delen i serien Mysterierna i Sörbodane. De tidigare böckerna i serien är Dagboken i ödehuset (2021), Den glömda kartan (2022) och Speldosans hemlighet (2023).

Annika Billberg är född 1975 i Östersund, uppvuxen i Jönköping men bor numera i Enebyberg, Stockholm. Hon har tidigare gett ut böckerna om Tutte Brödsmula & Kalle Humla som är en spännande och rolig serie för barn i åldern 6-9 år.
Inspiration till Mysterierna i Sörbodane har hon tagit från sina egna somrar som hon tillbringade i den lilla byn i Dalsland.

Annika Billberg är bra på att skildra såväl vänskap som kärlek, och för övrigt andra emotioner som svartsjuka, girighet, hämndlystnad, missunnsamhet och rädsla. Hon är också skicklig på att skriva trovärdig intrig, ofta med intressanta trådar bakåt i historien. Det här är som de tidigare delarna en trevlig, bra och spännande bok för unga som vill läsa lagom läskiga äventyr.

BTJ-häftet nr 6, 2024. Lektör Nils Ahnland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rubinens gåta
 2. +
 3. Speldosans hemlighet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Speldosans hemlighet av Annika Billberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 323 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Rubinens gåta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett spännande avslut om jakten på en mystisk rubin
  Gullis lästips (Rönninge), 9 juni 2024

  "Rubinens gåta" är en nervkittlande jakt på en mystisk och förtrollande rubin.

  "Rubinens gåta" är den fjärde och sista delen i deckarserien "Mysterierna i Sörbodane" som är en serie där gåtor från det förflutna vävs samman med nutidens mysterier i den lilla byn i Dalsland.

  Tidigare böcker i den fristående bokserien är:
  ¿"Dagboken i ödehuset"
  ¿"Den glömda kartan"
  ¿Speldosans hemlighet"

  Även om böckerna absolut går att läsa fristående från varandra, rek... Läs hela recensionen

 2. Spännande avslutande del
  Marias bokhylla, 23 april 2024

  Efter att ha varit hemma en kort stund och träffat sin nya lillebror, återkommer Emma till Sörbodane, sin mamma och till Carl-Fredrik. Ingen av dem vet riktigt hur det ska bli nu, efter att båda har fått andra känslor än vänskap för varandra. För Emma är det dessutom dubbelbottnat, då mamma har träffat Anders och gärna vill att de ska komma överens. När Emma och Carl-Fredrik hittar ett halsband i en låda, och den nedskrivna legenden om rubinen på Vittlanda, ramlar de över ett nytt mysterium. ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Annika Billberg