Nästa år i Jerusalem : dröm och mardröm (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2022-04-25
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Medarbetare
Dejke, Anders (form)
Dimensioner
240 x 160 x 25 mm
Vikt
391 g
SAB
Koafh,Koafi
ISBN
9789189559226
Nästa år i Jerusalem : dröm och mardröm (häftad)

Nästa år i Jerusalem : dröm och mardröm

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2022-04-25
198
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
För tre religioner är Jerusalem mer eller mindre jordens medelpunkt. Deras företrädare har i olika perioder styrt staden med anspråk på att ha gudomligt mandat. Inte att undra på att konflikterna är många och svårlösta.

Denna bok klarlägger de olika motiven för såväl antisemitism som sionism, analyserar nazismens relation till kolonialismen, diskuterar stormaktspolitik, etnicitet, apartheid samt religionen som möjlighet till och hinder för en väg framåt. Ett viktigt bidrag till en sakligare debatt om Israel-Palestina-konflikten.

Författaren Bernt Jonsson har varit journalist i press, radio och tv. Dessutom arbetat på utbildnings- och utrikesdepartementet samt Life & Peace Institute. Tidigare publicerat bland annat På väg mot befrielsen. Svensk solidaritet med södra Afrikas befrielsekamp 1960-1995.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nästa år i Jerusalem : dröm och mardröm
 2. +
 3. Europas mödrar : de senaste 43 000 åren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Europas mödrar : de senaste 43 000 åren av Karin Bojs (inbunden).

Köp båda 2 för 427 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Nästa år i Jerusalem : dröm och mardröm. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. När blir nästa år i år?
  Jan Winter, 10 juli 2022

  Bernt Jonsson är en gammal räv med bred erfarenhet av ämnet Mellanöstern (som journalist samt verksam som sakkunnig på UD och Utbildningsdepartementet) och dess konflikter. Lugnt och sakligt leder han läsaren utan pekpinnar genom den snåriga konfliktens alla vindlingar. Med välgrundade anspråk på att kunna användas som kurs- eller studiecirkelsbok (Varje kapitel har läs- och studietips) hör det till denna faktaboks företräden att den inte börjar 1948 utan i god ordning redogör för den hela ba... Läs hela recensionen

 2. Bibliotekstjänsts recension stämmer väl
  Lena Lönnqvist-, 4 juni 2022

  Publiceras i BTJ-häftet nr 12, 2022.
  Lektör Mats K.G. Johansson

  Recension
  Bernt Jonsson är journalist och har även arbetat på bland annat utrikesdepartementet. Han har tidigare skrivit om södra Afrikas befrielsekamp. Den aktuella boken handlar om Israel-Palestinakonflikten. Mot bakgrund av en genomgång av begrepp som antisemitism och sionism och historien av förföljelser av det judiska folket utforskar Jonsson allmänmänskliga frågor, som hur vanliga personer kan förvandlas ti... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Bernt Jonsson