Kost för den psykiska hälsan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
162
Utgivningsdatum
2022-08-05
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
240 x 170 x 25 mm
Vikt
530 g
SAB
Vna
ISBN
9789189559738
Kost för den psykiska hälsan (inbunden)

Kost för den psykiska hälsan

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-08-05
219
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I egenskap av vetenskapskvinna tror Charlotte Erlanson-Albertsson på stärkande krafter, och där fyller maten en viktig funktion. Att äta är ett tillfälle för styrka och stimulans, för både kropp och själ. Men maten påverkar oss samtidigt på en mängd sätt, och i den här boken förmedlar hon vad vetenskapen säger om effekten av olika livsmedel på hälsan, beroende på vilket hälsoproblem som föreligger.

Kosten och den psykiska hälsan inleds med en allmän beskrivning av hälsa, smaker och ätbeteende. Därefter följer specifika kapitel om lämpligast kosten vid olika hälsoproblem, som inflammation, influensa, migrän, autismspektrumtillstånd, depression och ångest. Förändringar i kosten ger snabba förändringar i hur vi mår - vi ska ta vara på den hemligheten och den möjligheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kost för den psykiska hälsan
 2. +
 3. Äta för livet : maten som gör dig frisk och stark

De som köpt den här boken har ofta också köpt Äta för livet : maten som gör dig frisk och stark av Charlotte Erlanson-Albertsson (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kost för den psykiska hälsan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kan man lita på?
  Kristina Törnblom, 8 november 2023

  Författaren har lång och gedigen erfarenhet som forskare om kroppen och kost. I "Kost för den psykiska hälsan" läser jag för första gången information från en mycket etablerad expert, att tarmväggen kan stärkas av lämplig kost och på så sätt bromsa att olämpliga ämnen släpps ut i kroppen och minska inflammation.
  Jag blir förvånad och skeptisk när författaren skriver att äldre människor behöver mindre protein. Livsmedelsverket säger tvärt om att vuxna i allmänhet behöver behöver 0,83 g pr... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Charlotte Erlanson-Albertsson