Upptäckten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Tychonium (del 1)
Antal sidor
440
Utgivningsdatum
2022-08-31
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Medarbetare
Björnhager, Malin (form)
Dimensioner
230 x 155 x 38 mm
Vikt
831 g
SAB
Hc
ISBN
9789189559806
Upptäckten (inbunden)

Upptäckten

Inbunden Svenska, 2022-08-31
213
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
När telegrammet från Stockholm når Nobelpristagaren i fysik 1903 kommer det märkligt nog samtidigt gratulationer från den ryske tsaren. Det gåtfulla meddelandet från Vinterpalatset i Sankt Petersburg blir startpunkten för sällskapet Brahes Familia att på nytt undersöka den våldsamma upptäckt som Tycho Brahe och hans syster Sophie gjorde på Hven i mars 1590.

Den unga och envisa forskaren Kirsten Rööd-Michelsen leder tillsammans med aristokraten lady Mooretap Brahes Familia - den hemliga organisationen som förvaltar Tycho Brahes bäst bevarade hemlighet: ett för omvärlden okänt och våldsamt alkemiskt experiment. Mordet på en kejserlig telegrafist och den infekterade stämningen i Rysslands ministerråd blir avgörande för sällskapets framtid, och dess medlemmar. Vad händer när personlig vinning värderas högre än världsfreden?

Jan Johannesson tar med läsaren till Bajkalsjöns istäckta vatten, till den svenska fjällvärlden och en katastrof till sjöss - till en värld där både freden och Brahes explosiva hemlighet står på spel.

Tychonium - upptäckten är en svindlande och fantasieggande historisk spänningsroman om hemliga sällskap, maktspel och stora upptäckter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Upptäckten
  2. +
  3. Vax

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vax av Filippa Törnwall (häftad).

Köp båda 2 för 417 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »