Jakten på Karl Hedin : ett totalhaveri för rättvisan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2022-07-22
Förlag
Lava Förlag
SAB
Lz,Oer-c
ISBN
9789189569195
Jakten på Karl Hedin : ett totalhaveri för rättvisan (häftad)

Jakten på Karl Hedin : ett totalhaveri för rättvisan

Häftad Svenska, 2022-07-22
227
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vem är min vän Karl Hedin? Karl är utbildad civilekonom och har arbetat i skogsindustribranschen i 45 år. Han är idag huvudägare till en företagsgrupp som äger skogar och sågverk i Sverige och Estland med ca. 1000 anställda.

Sex dagar efter, att Karl och några av hans anställda chockartat greps av polisens nationella insatsstyrka den 26 oktober 2018 och låstes in i fylleceller på Kronobergshäktet i Stockholm, började jag skriva ned mina tankar. De har till stora delar publicerats, som fristående debattartiklar i olika media.

Denna bok handlar om det rättsfall, som i media kom att kallas Västmanlandsfallet eller Hedinfallet.

Operation Karbon var polisens egen interna, lite agent-häftigare kodbeteckning, för ärendet. Antagligen skapat för att förhindra normalt förekommande läckage inom polisen om det verkliga målet för ärendet, under dess utdragna planläggning.

Fallet kom tyvärr, att utvecklas till ett av de mest uppmärksammade rättsliga totalhaverierna under senare år. Det här är min berättelse.

Björn Törnvall föddes i Göteborg 1946 och hembars i triumf till Hedens gård i Billdal. Ville bli jägmästare, men skolbetygen räckte inte till på 1960-talet i konkurrensen om utbildningsplatserna. Det fick bli bank och finans i stället. Verksam på utlandssidan i två svenska storbanker, SEB och PKbanken i Sverige och Luxemburg, med fokus på finansiering av svensk varvs- och exportindustri.

Bor sedan 2003 i Säffle i västra Värmland, skogsägare i liten skala i värmländska Lysvik. Jägare sedan barnsben, jaktledare i älgjaktlag på milsvida marker i södra Härjedalens skogsland i 19 år.

Debattör i skogs-, energi- och jaktfrågor när lusten faller på. Medförfattare till tre tidigare debattböcker: "De jagade jägarna" (2015), "Attacken mot äganderätten" (2018) och "Maktmissbruket" (2019).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jakten på Karl Hedin : ett totalhaveri för rättvisan
  2. +
  3. Karl XV : folkets monark

De som köpt den här boken har ofta också köpt Karl XV : folkets monark av Thorsten Sandberg (inbunden).

Köp båda 2 för 473 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »