Översvämningen (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2022-10-04
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Elsie Formgren, Sten Sundström
Originaltitel
Flooded
Illustratör/Fotograf
Mariajo Ilustrajo
Dimensioner
305 x 233 x 11 mm
Vikt
477 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189585157

Översvämningen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2022-10-04
139
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När staden vaknar verkar allt vara som vanligt. Men något är annorlunda, det är liksom ... blött! Sakta men säkert stiger vattnet men djuren tänker inte på det utan fortsätter med sina liv som vanligt. Bara den lilla apan märker att något är fel.

När vattnet till slut når en nivå som inte längre går att ignorera är flera av djuren redan under ytan. Hur ska de kunna få bort vattnet så att staden blir som vanligt igen? Den lilla apan vet: genom att hjälpas åt förstås!

ÖVERSVÄMNINGEN är en ny bilderbok för 3 6 år, som med finurliga och exceptionellt vackra illustrationer, är den perfekta högläsningen för både barn och föräldrar. Samtidigt klingar sagan bekant mot bakgrund av högst aktuella situationer vi sett världen över, och sänder budskapet om att inte blunda för problem, och att vi är som allra starkast när vi jobbar tillsammans.

MARIAJO ILUSTRAJO är en spanskfödd grafisk designer och illustratör, verksam i Storbritannien. Sedan 2018 har hon varit verksam som barnboksillustratör och 2022 debuterar hon med Översvämningen. För boken har hon nominerats till flertalet utmärkelser, och 2020 tilldelades hon första pris i World Illustration Awards i kategorin för barnböcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Översvämningen
  2. +
  3. Resan till Interversum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resan till Interversum av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Översvämningen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. 4+
    Bokdjungeln, 4 oktober 2022

    Så fin bok! Jag brukar egentligen inte gilla när barnböcker har svartvita illustrationer men jag tycker att det passar till denna bok då översvämningen förstärks av sin blåa färg. Boken tar upp ett viktigt ämne och jag tycker att en kan se olika detaljer och få upp nya tankar för varje gång en läser boken. Som att en del av djuren kan hantera översvämningen lättare än andra och att det inte är förrän de flesta blir drabbade som de faktiskt försöker lösa problemet. Men också hur lätt det är, b... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mariajo Ilustrajo