Små människor, stora drömmar. David Bowie (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Små människor, stora drömmar
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2022-10-04
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Elsie Formgren, Sten Sundström
Dimensioner
247 x 203 x 10 mm
Vikt
348 g
SAB
uIjz Bowie, David
ISBN
9789189585454

Små människor, stora drömmar. David Bowie

(4 röster)  |   Läs 4 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2022-10-04
138
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En del människor har levt liv som är värda att berätta om det kan exempelvis vara designers, konstnärer, forskare, människorättsaktivister, författare eller äventyrare. De har blivit berömda för sina fantastiska bedrifter, men allt började med att de var barn som hade stora drömmar.

David Bowie växte upp i en förort till London under tidigt 50-tal. Han närde redan som barn en dröm om att uttrycka sig genom konsten, och genom musik, dans och måleri utmärkte han sig tidigt.

När han växte upp utvecklade han sin egna stil och fann sitt artistiska språk inom flera olika genrer. Han blev känd som en stilkameleont som krossade normbarriärer både på och av scenen. Han började skapa musik i flera olika band, men först som soloartist tog karriären fart och idag är David Bowie och hans låtar älskade världen över och kommer att leva kvar i generationer.

SMÅ MÄNNISKOR, STORA DRÖMMAR: DAVID BOWIE portätterar en pojke som vågade uttrycka sina drömmar genom konsten och som uppmuntrat människor världen över att vara Heroes just for one day . Genom sin musik inspirerar Bowie till drömmande, lekfullhet och mod att vara sig själv.

MARIA ISABEL SÁNCHEZ VEGARA är uppvuxen i Barcelona, har en bakgrund som creative director och har varit aktiv författare sedan 2014. Hennes framgångsrika bokserie Små människor, stora drömmar kombinerar kreativitet med lärande och möjliggör ett pedagogiskt möte mellan barn och populärkultur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Små människor, stora drömmar. David Bowie
 2. +
 3. I Lilleputtarnas land

De som köpt den här boken har ofta också köpt I Lilleputtarnas land av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 297 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Små människor, stora drömmar. David Bowie. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant läsning med Fina illustrationer!

  Kunde ingenting om David Bowie innan jag läste den här boken men har nu fått lära mig en hel del intressant fakta; Älskar illustrationerna av Ana Albero! Kan varmt rekommendera böckerna i serien "Små människor, STORA DRÖMMAR"!

  Jag har läst Många böcker i serien "Små människor, STORA DRÖMMAR" och jag tycker att det är ett Fantastiskt sätt att lära barn om människor som betytt mycket för vår historia.

  Kan ärligt säga att jag inte kunde mycket om David Bowie; kanske inte mer än... Läs hela recensionen

 2. Inspirerande och fin bilderbok

  Philip 10 år;
  Davie Bowie var en ganska spännande person. Det verkar som att han brukade säga vad han tyckte och tänkte och på ett bra sätt. Han verkade samtidigt vara snäll och jag gillar att han vågade vara sig själv. När vi hade läst boken så googlade jag mer information om David Bowie. Han hade mycket smink ibland och färgglada kläder. Han verkade göra det han tyckte var roligt. Det är en bra bok jag tycker ni ska läsa. Det står 3-6 år på boken men man kan vara äldre. Det är fina bild... Läs hela recensionen

 3. Intressant!
  Bokhyllaniskuggan, 24 oktober 2022

  ❥ Recension

  Läsålder 3-6 år.

  Personligen hade jag faktiskt noll koll på David Bowie innan jag läste den här boken. Jag har ju hört namnet men varken lyssnat på musiken eller vetat någonting om honom. Så det var intressant att få bekanta mig nu. Jag och dottern gick in på Youtube efter läsningen och såg en gammal musikvideo med honom.

  Vi gillade båda den här boken. David gick verkligen sin egen väg och gjorde det han älskade, oavsett vad andra tyckte och sa oc... Läs hela recensionen

 4. 5 av 5
  Bokdjungeln, 6 oktober 2022

  Ni vet nog vid det här laget att jag verkligen gillar denna bokserie. Böcker som dessa är så viktiga för barn då de får lära sig om människor som påverkat vår historia på olika sätt, och kanske själva också kan inspireras av dom.

  Om en gillar David Bowies musik, eller hans artisteri och vill att barn i ens närhet också ska få veta mer om vem han var så är denna bok ett utmärkt sätt. Men även om en som vuxen inte uppskattade Bowie så tror jag ändå att han kan vara en viktig inspiratör... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Maria Isabel Sánchez Vegara